Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Pintér lemondását szorgalmazza a Jobbik

Pintér Sándor belügyminiszter lemondását szorgalmazza Egyed Zsolt, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, mert szerinte a megyében a közbiztonság romlik, "úgyszólván megszűnt".
A politikus pénteken Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján utalt a szerdai szikszói gyilkosságra, melynek során egy idős házaspárt öltek meg. Azt is mondta, hogy a megyében jószerivel minden hónapban történik emberölés.

A Jobbik arra szólítja fel Pintér Sándor belügyminisztert, ha nem tud rendet teremteni az országban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, fontolja meg lemondását - tette hozzá.

A szikszói gyilkosság kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitány pénteken 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, a szikszói önkormányzat csütörtökön 100 ezer forintot ajánlott fel annak, aki érdemleges információval szolgál, Egyed Zsolt pedig azt közölte: egy magánszemély is 100 ezer forintot ad annak, aki a tettes, tettesek nyomára vezetne.

A Jobbik országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ebben az évben aljas indokból, főleg idős embereket gyilkoltak meg, anyagi haszonszerzés miatt.

A kormány felelősségéről szólva úgy fogalmazott: cselekedni kell, a Pintér Sándor által beígért "két hét alatti rendteremtésből nem lett semmi", lassan az a kérdés is feltehető, hogy a "belügyminiszter a magyar emberek, vagy a bűnözők pártján áll".

Egyed Zsolt közölte: péntek este egy civil szervezet fáklyás, gyertyás megemlékezést tart a meggyilkolt házaspár házánál. Hangsúlyozta: ezt nem a Jobbik szervezi, civil kezdeményezésről van szó.

Olvasóink írták

 • 6. warrin 2011. április 24. 02:34
  „az első hozászólást lájkolnám:)”
 • 5. DMagóg 2011. április 23. 10:16
  „papsajt 2011.04.22. 18:58 !

  "Melyik nem hazudik?" Sajnos, olyanról nem tudok! Az egyik jobban, mint a másik!”
 • 4. papsajt 2011. április 22. 18:58
  „3. DMagóg 2011.04.22. 18:03 - Melyik nem hazudik?

  Attól hogy azt mondják rend van,béke van, az emberek nem félnek, attól még tudják az igazat, akik nem Budapestről akarnak okosak lenni,hanem megtapasztalják a mindennapokat.”
 • 3. DMagóg 2011. április 22. 18:03
  „Akkor kellett volna orvosi alkalmassági vizsgálatra küldeni, amikor beígérte a közbiztonság két héten belüli helyreállítást! Blöffölt, hazudott!”
 • 2. dodó 2011. április 22. 17:02
  „Pintér visszavág? : 2011, április 22 - 16:48

  A rendőrök előállították Eszes Tamást, a magát Véderőnek nevező szervezet országos megbízott parancsnokát, a mozgalom katonai alapismereteket oktató gyöngyöspatai táborának szervezőjét és két társát.

  A tábornyitás meghirdetett időpontja, délután fél öt előtt nem sokkal a rendőrök távozásra szólították fel azokat, akik terepszínű ruhában, illetve a Véderő tagjaira jellemző viseletben voltak. A többség el is hagyta a tábort, csak néhányan maradtak a helyszínen.
  A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az egyes szabálysértésekről szóló kormányrendelet módosítása, amely szerint százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki "közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti". A közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatti szabálysértési eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik. (MTI)”
 • 1. zero 2011. április 22. 16:50
  „Mindenki náci ha tesz a biztonsága érdekében valamit”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: a pártnak semmi köze a Véderőhöz

A Jobbiknak semmi köze nincsen a Véderő nevű mozgalomhoz - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján… Tovább olvasom