Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Pintér Sándor nem meneszti az országos rendőrfőkapitányt

A police.hu szerint Pintér Sándor tudomásul vette Papp Károly jelentését az izsáki haláleset ügyében megtett intézkedésekről, és bizalmáról biztosította az ORFK vezetőjét.
Belügyminiszter nem meneszti az országos rendőrfőkapitányt - derül ki abból a közleményből, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata közölt a police.hu oldalon csütörtökön.

A megalapozott gyanú szerint az izsáki rendőrőrs két rendőrjárőre egy kisebb súlyú bűncselekmény, lopás gyanúja miatt előállította elő a 47 éves, román állampolgárságú férfit, akit a nyomozás jelenlegi adatai szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy rövid időn belül meghalt. A sértett nem egyszeri, hanem folyamatos bántalmazás áldozata lett.

A police.hu szerint Pintér Sándor - akit folyamatosan tájékoztatott az eseményekről az országos főkapitány - tudomásul vette Papp Károly jelentését az izsáki haláleset ügyében megtett intézkedésekről, és bizalmáról biztosította az ORFK vezetőjét.

"Magyarország rendőrsége jogállami keretek között működik. Senki, így a közhatalmat gyakorló rendőr sem állhat a törvények felett" - olvasható a közleményben, mely szerint Papp Károly vezérőrnagy, aki 2013. február 4-étől látja el az országos rendőr-főkapitányi beosztást, beiktatásakor és azt követően számos alkalommal megfogalmazta ezt az elvárását, külön hangsúlyozta az emberi jogok tiszteletben tartását és betartását valamennyi rendőri intézkedés során.

A kommüniké kitér arra is: az országos rendőrfőkapitány tényfeltáró vizsgálatot folytat az ügyben, és "az Izsáki Rendőrőrsön történtek nem ismétlődhetnek meg".

Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön újságíróknak azt mondta: a rendőrség és a szaktárca minden segítséget megad a nyomozó ügyészségnek, hogy az izsáki ügyben az igazság kiderüljön, és akik megsértették a törvényt, méltó büntetést kapjanak.

Azokra az újságírói kérdésekre, amelyek azt firtatták, hogy Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak nem kellene-e lemondania az eset után, azt felelte: ezt az országos rendőrfőkapitány dönti el, de felhívta a figyelmet arra, hogy a cél az igazság kiderítése és a jogsértők, a bűnösök felelősségre vonása. Azt mondta, hogy a főkapitányi vizsgálat lezárása után, a tapasztalatok birtokában teszik meg a következő lépéseket, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ilyen eset soha többé ne forduljon elő.

Olvasóink írták

 • 7. Mozimasiniszta 2013. április 12. 17:59
  „6#-ra ! "akkor mi van ?" ha már így előhoztad tekervényeid bugyrából - még frissítenék rajta: kitüntessünk
  valakit ??? már ugyanis a demagóg logikád szerint ennek kellene következnie...!”
 • 6. DMagóg 2013. április 12. 16:30
  „El nem vitatva, hogy a békés TV-székház foglalókkal szemben garázdálkodó rendőrök tetteiért kik a felelősök, csak kérdezem, hogy most akkor mi van? Itt meghalt egy ember! Nem, nem a szemét lőtték ki, pépesre verték, jobban mint a békés(nek látszó) tüntetőt. Nos, ha egyenlő mérécvel mérünk akkor mi van?”
 • 5. Antal50 2013. április 12. 08:10
  „Akik ilyenre képsek,már nem kezdők a vallatásban,csak mindig volt egy valaki aki mosta kezeiket a büntényeik felett.
  <moderálva> Az meg,hogy egy örsön nemismerik egymást az emberek,hogy ki mire képes,a vezető nem tudja,hogy milyenek a beosztotjai,az nem igaz.”
 • 4. VV4 2013. április 11. 21:47
  „Nem szeretném védeni a rendőri vezetőket, de ez pont nem egy olyan eset, amiért egy országos főkapitánynak le kellene mondania. A felelősök véleményem szerint - persze az elkövető rendőrökön túl - azok a közvetlen vezetők, akik azért nagy valószínűséggel ismerték a két rendőr habitusát és "módszereit".”
 • 3. grafika88 2013. április 11. 21:04
  „A lopással vádolt..életfogytiglant kapott, tárgyalás nélkül.”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. április 11. 20:51
  „1#-es (Maarrgitt noormális vagyol ?) 2006-ban ki-is mondott le ??? eszementke...”
 • 1. queenmargareth1 2013. április 11. 18:57
  „lemondás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a hungarikum törvény végrehajtásának

A kormány szerdai ülésén elfogadta a hungarikum törvény végrehajtására vonatkozó részletszabályokat. Tovább olvasom