Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Placido Domingo a magyar nagykövettel lépett fel

Placido Domingo-val lépett fel a magyar nagykövet a washingtoni Opera Házban. A teltházas, háromezer ember előtt tartott hétvégi operaeseményen jelen volt a washingtoni politikai, társadalmi élet krémje.
Placido Domingo
Placido Domingo
együtt lépett fel a washingtoni operaházban a magyar nagykövettel. Simonyi Andrást a Denevér című Johann Strauss mű előadásának második felvonása közben, a báljelenet elején szólították színpadra, az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága három tagja valamint az orosz nagykövet társaságában. Azon ritka alkalmakkor, amikor a washingtoni operaház műsorára tűzi a Denevért, immár hagyomány, hogy igazi színházat csinálnak a színházban, az Olehovszki herceg nevével fémjelzett báljelenet keretein belül.

Legutóbb, meg a kilencvenes évek közepén például Giuliani akkori New York-i polgármestert építették be a jelenetbe, most pedig néhányadmagával a magyar nagykövetet, annál is inkább, minthogy a Denevér című mű cselekményében vannak bizonyos magyar vonatkozások.

A teltházas, háromezer ember előtt tartott hétvégi operaeseményen jelen volt a washingtoni politikai, társadalmi élet krémje, egy sor kormánytag, egy csomó nagykövet, megjelent például Klestil osztrák elnök felesége, Margot Loffler, a volt magasrangú diplomata is. De tény, hogy ezúttal a magyar kultúrára hegyezte ki a meglepetésrészt a washingtoni operaház művészeti igazgatója, Placido Domingo, a nagy olasz karmester és énekes.

Együtt lépett színpadra Simonyi Andrással, s a Strauss darabba beépített egy Lehár dalt, emellett maga Domingo adott elő, a Denevér egyik főszerepét alakító June Anderson operasztár pedig - bármennyire hihetetlen - magyarul énekelt, ugyancsak egy Lehár szerzeményt.

A washingtoni opera eme Denevér előadásáról tévéfelvételt is készítettek, az egyik országos csatorna Karácsonykor tűzi műsorára, úgyhogy vélhetőleg amerikaiak milliói fogják majd látni ezt az erősen magyar vonatkozásúra sikeredett operaelőadást. Mellesleg Domingo azt mondta a magyar nagykövetnek, hogy még mindig dédelgetett álma színpadra vinni, Washingtonban, vagy másutt Erkel Bánk Bánját.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüreti vigasságok: a szőlő és bor ünnepe

A hét végén megyeszerte sokan szüreteltek, azután pedig még többen vigadtak. Nem panaszkodhattak a… Tovább olvasom