Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Plazmagömb és játszóház a magyar kultúra napján Pécsett

Az EKF projekt keretében megvalósított Zsolnay Kulturális Negyed egyik új épületében várják a pécsieket a magyar kultúra napján, de több baranyai városban is megemlékeznek az eseményről.
A szombati programok szervezője a Pécsi Kulturális Központ, a helyszín pedig a Zsolnay Kulturális Negyed egyik nemrég átadott épülete, az E78.

Plazmagömb és játszóház a magyar kultúra napján Pécsett. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc (galéria)

A programok 21-én 17 órakor kezdődnek. A gyermekeket játszó- és táncház várja a kulturális negyedben, majd a felnőttek a Szabadon választott kötelező irodalom című programon vehetnek részt, amelyen Tóth Károly és Mihalik Zsolt irodalmár tart interaktív beszélgetést József Attiláról. 19 órától a folklóré a főszerep: először a Babra zenekar játszik, majd a Köztársaság Bandája lép fel Elhúzza azt Sejeha! című műsorával, végül táncház lesz. Másik helyszínen, a pécsi Szivárvány Gyermekházban már pénteken egész nap zajlanak a programok: pécsi kötődésű neves tudósok, művészek tartanak interaktív foglalkozásokat, játékos vetélkedőket gyermekeknek a régészet, az építőművészet, a népművészet és a botanika területén. A programon általános iskolás csoportok vehetnek részt, és egyebek mellett a régészet eszközeivel, baranyai népmesékkel, farsangi hagyományokkal ismerkedhetnek, de készíthetnek giroszkópot és agyagplasztikát is.

Plazmagömb és játszóház a magyar kultúra napján Pécsett. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc (galéria)

Pécsváradon január 23-án emlékeznek meg a magyar kultúra napjáról a Fülep Lajos Művelődési Központban. Az esemény alkalmából népdaléneklési versenyt rendeznek, az ünnepségen ezek díjait is átadják.

Szigetváron a zeneiskola hangversenyterme ad otthont a kultúranapi ünnepnek, január 23-án este 17.30 órától. Az eseményen fellépnek az intézmény tanárai és a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionbaleset, teljes útzár a 26-os főúton

Feltehetően műszaki okok miatt fordult keresztbe egy kamion Kazincbarcikánál, a BorsodChemnél a 26-os számú főúton. Teljes az útzár, a forgalmat az ipari útra terelik. Tovább olvasom