Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Pluszenergiák kellenek

Tizenhárom ponttal kikapott Szamarában az Euroliga-negyeddöntő első meccsén az MKB-Euroleasing Sopron női csapata a helyi együttestől. Ma este hazai pályán mindenképpen nyernie kellene Székely Norbert együttesének ahhoz, hogy életben maradjanak a reményei a Final Fourba jutásra.

Kosárlabda

– Mennyire volt elégedett csapatának az első mérkőzésen nyújtott produkciójával? – kérdeztük a soproniak szakvezetőjét.
– Harminc percen át teljesen – fejtegette Székely Norbert, az MKB vezetőedzője. – Addig a mérkőzés elképzeléseink szerint alakult, mi irányítottuk a játékot. Ezt jól jelezte az is, hogy az első félidőben a Szamara edzője mindkét idejét kikérte, nekem nem kellett, a félidő utolsó fél percében is csak azért hívtam magamhoz a játékosokat, hogy megbeszéljük, mit csináljunk a játékrész végén.
– Együttese három negyeden át tehát remekelt, mi történt a negyedik tíz percben?
– Lawson gyorsan dobott két triplát a zónánk ellen. Emiatt jelentős hátrányba kerültünk, meg kellett próbálnunk felgyorsítani a játékot. Sajnos ebbe több hiba csúszott, s ekkor lepattanózásban is jobb volt ellenfelünk, amely így könnyq kosarakat szerzett.
– Milyen tapasztalatokat szqrt le az orosz együttesről?
– Meggyőződhettünk róla, hogy valóban remek csapat. Kulturált kosárlabdát játszanak. A kinti meccsen játékuk kulcsa a belga Ann Wauters volt. Őt az első félidőben nem nagyon tudtuk tartani. Szünet után nagy energiákat mozgósítottunk arra, hogy megállítsuk. Ez részben sikerült is, ám amikor a külső posztokról is rásegítettek a kint játszók, nagyon okosan osztotta ki a labdát az üresen maradt mezőnyjátékosoknak, akik éltek is a lehetőséggel. Mindezek ellenére mivel három negyeden át tartani tudtuk velük a lépést, ez azt a hitet kell erősítse, hogy hazai környezetben, szurkolóink támogatásával igenis le tudjuk győzni a Szamara csapatát.
– Mit gondol, az első meccs tapasztalataival a birtokában mi kell ahhoz, hogy itthon sikerüljön a bravúr?
– Elsősorban a már említett hit, hogy higgyenek abban a lányok: igenis legyőzhető a Szamara. S ha hisznek benne, az magával hozhatja azt a pluszteljesítményt, amellyel el is érhetjük az áhított nagy diadalt.
– Szakmailag miben kell a kinti mérkőzéshez képest többet nyújtani együttesének, hogy két vállra tudja fektetni riválisát?
– Ivana Matovic kint remekül dolgozott ellenfelünk palánkja alatt. Albena Branzova is eredményes volt a pozícióból. A palánk alól jöttek a pontok, ellenfelünk védekezése jobban oda koncentrálódott, így a mezőnyben játszó játékosainknak volt lehetőségük, helyzetük kosarakat szerezni. Közülük igazán csak Olekszandra Gorbunova tudott élni ezekkel a lehetőségekkel. Egyértelmq tehát: ahhoz, hogy itthon felül tudjunk kerekedni a Szamara csapatán, több kell a kinti mezőnyemberektől. Bízom benne, hazai környezetben, szurkolóinkkal a hátuk mögött jobban is játszanak s céloznak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 02.23.

Tovább olvasom