Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Pluszforrást biztosít a kormány a Hungaroringnek

Pluszforrást kap idei rendezvényeire a Hungaroring Sport Zrt., továbbá arról is döntött a kormány, hogy a Forma-1 közvetítések szerződéseit felülvizsgálják annak hosszú távú, biztonságos finanszírozása érdekében.
Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. E szerint a kormány egyetért a Hungaroring Sport Zrt. 2014. évi rendezvényei támogatásának kiegészítésével, és felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjanak a szükséges források – legfeljebb 600 millió forint – ütemezett rendelkezésre állásáról.

A határozatból kiderül, hogy a Formula 1 televíziós közvetítéséhez kapcsolódó szerződéses díjakat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) közvetlenül és teljes mértékben meg kell térítenie a Formula One World Championship Limited részére.

A kormány mostani határozatában előírja, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter az MTVA-val együttműködve vizsgálja felül a Formula 1 televíziós közvetítői jogdíjára, illetve a televíziós közvetítés gyártására vonatkozó szerződéseket, és dolgozzon ki megoldási javaslatot a jogdíjak és szerződéses díjak hosszú távú, biztonságos finanszírozására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Lázárnál vannak a legrosszabb helyen a civil szervezetek forrásai

Felfüggeszthetik az Ökotárs Alapítvány adószámát, ha nem teljesíti a Kehi által indított… Tovább olvasom