Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Plusztámogatást kapnak az iskolák

A településeknek kötelezően ellátandó feladataik vannak, amelyek biztosítása költségeket, kiadásokat von maga után. Az állami támogatások beszűkülése és az önkormányzatok nehéz gazdasági helyzete szükségessé teszi egyéb támogatások igénylését.
Kiegészítő támogatás hívhatnak le a feltételeknek – létszámadatoknak – megfelelő közoktatási intézmények a bejáró diákok után. További változás, hogy ezzel a létszámmal megegyező számú nem bejáró gyermekek után a támogatás fele jár, vagyis 73 ezer forint.
– Támogatást kapnak azok az iskolák is, amelyek tagintézménnyé alakultak át az elmúlt időkben – mondta el lapunknak Szalai-Soós Beáta, a Sopron–Fertőd Kistérségi Társulás munkatársa.

– Az óvodába, illetve alsó tagozatos tagintézménybe járó gyermekek után 60 ezer forint a támogatás mértéke. Kiegészítést kaphatnak továbbá azok az iskolák, ahol működik logopédiai ellátás, valamint alkalmaznak korai fejlesztő pedagógust. Ennek mértéke az ellátott gyermekek után 11 ezer forint egy évben. A szociális feladatok közül 2007-ben a családsegítéshez, a támogató szolgáltatáshoz és a gyermekjóléti feladatok biztosításához nyújt segítséget a kistérség.
Mindezen támogatások igénylésének szigorú feltételei vannak, amelyek megteremtéséhez az önkormányzatok együttműködése, összefogása szükséges. A különböző feladatok megszervezése, az előírásoknak való megfelelés önmagában is sok nehézséget jelent. Jelentős átszervezésre, ugyanakkor új szolgáltatások bevezetésére is sor kerülhet néhány településen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséggel zártak a SMAFC kosarasai

kosárlabda Fehérvár KC–SMAFC 86–72 (18–31, 19–7, 22–20, 27–14)… Tovább olvasom