Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

PM: a Fidesz önkénteseknek adja át az állam erőszakmonopóliumát?

A Párbeszéd Magyarországért (PM) kíváncsi arra, hogy a Fidesz, a Jobbikhoz hasonlóan átadná-e az állam erőszakmonopóliumát bizonyos önkéntes szervezeteknek – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, aki szerint a Fidesz-székháznál önkéntes rendfenntartói feladatot ellátók bűncselekményt követtek el.
A független képviselő azt mondta: amikor múlt csütörtökön civilek elfoglalták a Fidesz székházának udvarát, Sz. Ferenc, "egy frissen szabadult közismert bűnöző, aki tíz évet ült gyilkosságért", illetve több másik önkéntes is segített a rendfenntartásban. Szerinte ezek az önkéntesek elkövették a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzésének szabálysértését, amikor pedig a tüntetőkre rázárták a székház kapuját, megsértették a civilek személyes szabadságát.

Szabó Tímea kiemelte, hogy miután az utóbbi közvádas bűncselekmény, a hatóságnak kellene feljelentést tennie. Ezért írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy ő minek minősíti az ügyet.

A Párbeszéd Magyarországért az eset legijesztőbb részének azt tartja, hogy a Fidesz nemhogy nem határolódott el Sz. Ferenctől és a "hozzá hasonló bűnözőktől", de Kubatov Gábor pártigazgató levélben köszönte meg a bátor kiállást és önkéntes toborzásába kezdett a hasonló épületfoglalások megelőzésére - közölte a PM politikusa.

A képviselő elmondta, a miniszterelnöktől és a belügyminisztertől írásbeli kérdésben érdeklődik majd arról, hogy "a Jobbik után a Fidesz is úgy gondolja-e, hogy a rendőrség már nem elegendő a rend fenntartásához, ezért inkább önkéntes, frissen szabadult gyilkosokra bízza ezt a feladatot". Arra is választ vár, hogy a kormánypárt véleménye szerint az állam erőszakmonopóliuma átadható-e önkéntes szervezeteknek.

Olvasóink írták

  • 2. történész 2013. március 11. 16:04
    „Okoska akkor Orbánnak duplán át kell adni,,,micsoda korlátolt beszűkült politikai gondolkodás.ha Jóska hajtotta az asszonyt akkor Zsigának kétszer úgy kell hajtani. Kultúra ?”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. március 11. 13:28
    „<moderálva>! már nem emlékszik hogy gyurcsány kinek adta át az erőszak monopóliumát ??? kapun belül úgy védem meg a birtokomat, ahogy tudom ! örüljön a <moderálva> hogy kéz-láb és koponyatörés nélkül megúszták a <moderálva> cirkuszukat ! Én a magam részéről, <moderálva>....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális verés a Hajógyári-szigetnél - őrizetben a 17 éves gyanúsított

Egy 17 éves fiatalt gyanúsítanak a Hajógyári-szigetnél vasárnap hajnalban történt életveszélyes bántalmazással. Tovább olvasom