Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 11°C Még több cikk.

Póka Angéla közönsége a tükörképe

Póka Angéla élőben pont olyan, mint a színpadon. Lassan nyílik meg az idegen számára, és igazán akkor oldódik fel, amikor a zenéről beszél. Azt mondja: megtalálta azt a közönséget, amelyik az ő muzsikájára vevő. Nagy terveket dédelget, két éven belül három lemezt szeretne megjelentetni, az egyiket angol nyelven.
Póka Angéla két év alatt három lemezt tervez kiadni, az egyiket angol nyelven. Fotó: Segesvári Csaba
– A Megasztárról azt mondta: a verseny nem kiugrási lehetőség, hanem alkalom, hogy választ kapjon arra, szükség van-e önre. Szükség van?
– Sikerült rátalálni azokra az emberekre, akik később vevők lesznek a lemezeimre. Reménykedem, hogy nem tömegekről van szó. Örülnék, ha minél többekhez eljutna az, amit én a zeném által szeretnék közvetíteni, de arra nem vágyom, hogy tucatzenével „lopjam be magamat" milliók szívébe. A Megasztár adásaiban egyfajta szervezett közönséggel találkoztunk. De én azokat az embereket akartam látni, akik a tévé előtt nézték a döntőket, hogy megtapasztaljam: mennyire kellek én nekik. A turnén erre lehetőségem nyílt. S többnyire pontosan úgy reagál a közönség ránk, ahogyan a műsorban szavaztak. Nagyon ritkán éreztem azt: nem szeretnek annyira. Volt, hogy félve mentem fel a színpadra: nem lesznek kíváncsiak rám. Végül nagyon kellemes volt. Tehát érnek meglepetések. Félplaybeckes felállásban félek attól, hogy megbukom egy koncerten. Zenekarral a hátam mögött, a saját zenéimmel kevésbé félnék. A Megasztárban mások dalait adtuk elő, ezért a közönség nincs és nem is lehet tisztában azzal, hogy Póka Angéla milyen zenét fog játszani. Hálás vagyok, sokat kaptam a Megasztártól, de már vágyom arra, hogy saját dalokkal léphessek a közönség elé. 

A közös hang

– Megtalálta már a saját zenekarát?

– Még nem teljesen. Az énekes, ha nincs hangszer a kezében, nehezebben találja meg a közös hangot a zenészekkel. De nem vagyok elkeseredve. Van egy zongoristám, aki játszik a Hobo Blues Bandben, Tom Waits-projektekben, nagyon jó zenész. És van egy fantasztikus gitárosom, vele egy másik formációban dolgozunk együtt. A mai napig keresem a dobost és a basszusgitárost. Nehézséget okoz, hogy egy professzionális muzsikus 8-10 együttesben játszik. Nem feltétlenül a diplomásokat keresem, ezt félre ne értse senki, de egy képzett zenésszel a próbák is könnyebben haladnak.

Maradtam, aki voltam

– Még mindig idegennek érzi magát itthon?
– Én a műsor kezdetekor szerettem volna, ha kihagyjuk azt, hogy Los Angelesben éltem és tanultam. Erre nem volt lehetőség. Kint én voltam a bolond magyar lány, itthon meg én voltam a bolond amerikai. Szerettem volna, ha valahol helyet adnak nekem. Nagyon sokat kaptam és tanultam kint, nem tagadom. De én magyar vagyok. Belefáradtam a kérdésbe, hogy miért jöttem haza. Ez egy buta kérdés, ami nekem fáj. Egy pillanatig nem érzem magam amerikainak. Ez egy pecsét, kaptam – viselem is.

– A hírnév mennyit változtatott a személyiségén?

– Maradtam az, aki voltam. Nem vagyok hajlandó belemenni a Megasztár-őrületbe. Hiszek abban, hogy a csillagok az égen vannak. Mi emberek vagyunk, és úgy is kellene viselkedni. Még ha néha nehéz is.

Nem a pénz mozgat

– Most jól érzi magát?

– Igen. Úgy tűnik, hamarosan aláírok egy szerződést az egyik nagy lemezkiadóval, aminek nagyon örülök. A tervek szerint idén megjelenik egy válogatáslemez a döntős dalokból, 2007-ben pedig az első magyar nyelvű lemezem. 2008-ban egy angol nyelvű albumot szeretnénk a saját zenekarommal, az együttes neve már megvan: Chieffoundationnek hívják.

– Azt mondta korábban: a poppiacon nincs keresnivalója. Akkor hol keresgél?

– Az én közönségem a saját tükörképem, legyen az kétszáz vagy kétszázezer ember. Mindegy. Értsék, amit én szeretnék mondani. Nem ebből akarok meggazdagodni, nem a pénz mozgat. Az mozgat, hogy hagyjak egy kis jelet, ha van kinek – és akkor minden rendben van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekerekező kerek erdő

„ Hej, óvoda, óvoda, de fényes az ablaka, de tágas az ajtaja, de szép tiszta minden terme,… Tovább olvasom