Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Pókember 2 (Spider-Man 2)

Peter Parker egy laboratóriumban megismerkedik Dr. Otto Octaviusszal, a jótékony tudóssal, és a tanítványául szegődik. Nem is sejti, hogy egy félresikerült kísérlet következtében Octavius doktor Dock Ockká, a félig gép, félig ember, de teljesen gyilkos polippá változott. A jó védelmezője és a rossz útra tévedt orvos hamarosan szembetalálkozik...
rendező: Sam Raimi
forgatókönyvíró: Michael Chabon
zeneszerző: Danny Elfman
operatőr: Anette Haellmigk, Bill Pope
vágó: Bob Murawski

szereplő(k):
Tobey Maguire (Peter Parker/Pókember)
Kirsten Dunst (Mary Jane Watson)
Alfred Molina (Dr. Otto Octavius/Dr. Octopus)
James Franco (Harry Osborn)
Elizabeth Banks (Betty Brant)

A film sztorija

Két év telt el, amióta a csendes Peter Parker (Tobey Maguire) elhagyta nagy szerelmét, Mary Jane Watsont (Kirsten Dunst), és vállalta a szuperhős-léttel járó felelősséget. Peternek számos új nehézséggel kell szembenéznie, miközben arra törekszik, hogy megteremtse az egyensúlyt két élete között - nappal szorgalmas egyetemista, éjjel pedig a szuperhős szerepét ölti magára. Azok az emberek, akik a legfontosabbak Peter számára, mind veszélyben vannak, attól a pillanattól, hogy összeütközésre kerül sor a gonosz Doc Ockkal.

Peter egyre nehezebben bírja Mary Jane nélkül, és egyre erősebb késztetést érez, hogy a kettős életnek és a titkolódzásnak véget vessen. Közben M.J. már továbblépett, és éli a maga életét: színészkedik, és férfi is van az életében. Peter legjobb barátja, Harry Osborn (James Franco) a Pókemberen még mindig bosszút szeretne állni, mert őt tartja felelősnek apja haláláért. Még komplikáltabbá válik Peter élete azzal is, hogy Dr. Otto Octavius (Alfred Molina) ellen kell harcolnia. Szüksége van minden természet feletti képességére, hogy megállítsa az elmebeteg gonosztevőt. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - steiner

"Csakhogy a képregény-filmek műfaji szabályai nem engedélyezhetnek
hosszú pihenőt hősünknek: Doktor Octavius személyében hamarosan újabb veszedelem zúdul a városra: a merész kísérletei áldozatául esett tudós saját akarattal bíró óriás acélkarjaival terrorizálja New York lakóit, nem utolsósorban pedig személyes hadjáratba kezd a Pókember és szeretteinek megsemmisítésére.

A Pókember 2. minden tekintetben lepipálja elődjét: Octavius, alias Doc Ock izgalmasabb szörnyeteg az első rész Zöld Manójánál, a digitális trükkök finomabban illeszkednek a valós díszletekhez, Peter Parker burleszkbe illő botladozásai pedig sikeresen ellensúlyozzák a néhol szájbarágósra sikeredett, érzelmes komolykodásokat. Mindezek fényében senkit sem hibáztathatunk, ha már most számolja a napokat a Pókember 3. premierjéig."
A teljes cikk

mozinet.hu - BP

"A Pókember 2. azon kevés folytatások közé tartozik, amely minden tekintetben túltéve elődjén fordulatosabb cselekményt, igazán színes, lehengerlő látványt, izgalmat, kellemes színészi alakításokat és nem utolsó sorban nagybetűs hangulatot garantál. Raimi pedig megfelelő érzékkel biztosította a harmadik rész nézőtáborát, hiszen a cselekmény során a füzetekből ismerős karakterek és események egész sora utal az eljövendő új veszélyekre. A Pókember másodszor is rászolgált jó hírnevére, és személyében új etalont köszönthetünk a szuperhős-mozik egyre népesebb sorában."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak barátok (közt)

Szabó Erika ismét facér. Nyolc hónap után véget ért románca Babicsek Bernáttal. Tovább olvasom