Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Pokorni: vállalnia kell a felelősséget a szerverfeltörőnek

Pokorni Zoltán szerint vállalnia kell a felelősséget a szerverfeltörőnek, hogy ostoba , felelőtlen volt, nem menti őt, hogy más sem tudott volna esetleg ellenállni annak, hogy meglesse Hiller Istvánt Che Guevara polóként lefestve". Szekeres Imre szerint ez már morális kérdés, nem politikai.
Vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről - mondta Pokorni Zoltán.

A Fidesz alelnöke Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta: az ügy "elég rossz" a Fidesznek, az MSZP számára viszont alkalmas arra, hogy elterelje a figyelmet a jóval fontosabb kérdésekről."Egy lelkes aktivista, vagy túlbuzgó, ostoba és felelőtlen ember hibát követett el, ennek a hibának álljon elébe" - mondta a Fidesz alelnöke.

Nem a Fidesz, hanem a rendőrség dolga kideríteni, ki követte el a hibát- mondta a politikus, aki arra a felvetésre, hogy lezárulna a vita, ha bemutatnák az e-mailt, amiben megkapta az illető a jelszót, Pokorni Zoltán úgy válaszolt: ő is azt gondolja, hogy ez a megoldás.

Nem politikai, hanem erkölcsi kérdés az úgynevezett szerverügy - mondta Szekeres Imre ugyancsak az MTV Nap-kelte című műsorában. Az MSZP elnökhelyettese szerint ez most már morális kérdés, nem politikai. A politikának erkölcsösnek kell lennie és távol kell tartania magát minden kétes eszköztől - közölte a kormánypárti politikus azután hogy február elején a Fidesz szerveréről behatoltak az MSZP választási anyagai közé, és onnan dokumentumokat töltöttek le.

Szekeres Imre szerint érdektelen, hogy kinek milyen politikai haszna van az esetből, az a kérdés, hogy a politika milyen mintát mutat a társadalomnak. Hozzátette: az ügy jelzés lehet a magyar társadalomnak, ha ellenzéki pártként így viselkedik a Fidesz a választási kampányban, akkor mit lehet várni tőlük kormányzópártként.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta: várják Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének válaszát. Arra az újságírói felvetésre, hogy az ügyre a Fidesz válasza az: megtörtént, de menjünk tovább, beszéljünk a fontos dolgokról, Szekeres Imre azt mondta: az is jelzés, ha ez a válasz, és az is jelzés, ha Orbán Viktor nem akarja tisztázni a Fidesz szerepét, mert az őrá és a Fideszre nézve is morális értékítélet.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tart a madárinfluenzától?

Tovább olvasom