Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Polgármester civilben

Sok éven át dolgozott a győri vagongyárban, mielőtt a vasas nagyvállalat társasággá alakult volna, aztán az akkor még főiskolai rangú, mai Széchenyi-egyetemen, és az adatott meg neki, hogy munkás életét polgármesterként fejezze be: Soós Lajos három ciklus után most Nyúl-hegyen civil életét éli.
A „Nem hiányzik a községháza, a mindennapos bejárás?” kérdésre azt mondja, valótlant állítana, ha nemmel válaszolna. Kimondatlanul is hiányzik, nem hiányzik viszont számára a reggeltől estig való talpalás. Munkája ugyanis bőven maradt. A polgármester kétszeres elnök: Nyúlon a hegyközséget vezeti, és ugyancsak ez a tisztsége a győri vízi társulatnál is. És persze borászkodik. Unatkozni nincs és nem is lesz ideje. Jó néhányan élnek azzal, hogy pályázatok írásában veszik igénybe ismeretségét, tapasztalatát, tudását.
Maradt olyan a maga elé tűzött célok közül, amelyet a tizenkettedik év végére sem sikerült teljesíteni. A Sárkánylyuk-szurdok vízmosása, a főgyűjtő rendezése. A terv megvan hozzá, látták azt a szakminisztérium szakértői és jónak értékelték. Csak száz-százhúszmillió forint kellene a megvalósításához. Ennyi pénze mikor lesz a településnek? Csak pályázati támogatással valósítható meg. Gátak épülnének, szélesíteni lehetne a hegyre vezető utat, jó és tartós aszfaltréteget lehetne vinni rá. A szurdok partja homokkő, s az időjárásnak igen kevéssé ellenálló löszfal, ez teszi fontossá a partvédelmet.
Soós Lajos azt mondja, tudomása szerint az újsütetű önkormányzat nem vetette el a korábbi tervet, s amennyiben bármilyen formában bevonnák, a legnagyobb készséggel közreműködne, hogy megvalósulhasson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adókedvezményeket is eltöröltek

A már életbe lépett adóváltozások miatt számos, korábban megszokott adókedvezménytől elbúcsúzhatunk.… Tovább olvasom