Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Polgármester lenne Beled új lakója

Nemrég költözött Beledre dr. Iványi Kornél fogorvos. Az eltelt hetek alatt megismerkedett a falu lakóival és gondjaival. Úgy véli, a fővárostól Németországon át tartó vándorlása során gyűjtött tapasztalatait szívesen hasznosítaná a dél-rábaközi nagyközség fejlesztésében.
– Nem csak tanult szakmám miatt gondolom azt, hogy Beled kitörési pontja az egészségturizmus lenne – vallja dr. Iványi Kornél, aki nemrég költözött a dél-rábaközi településre és szinte azonnal belevetette magát a helyi közéletbe. A fogorvos családja Felsőpulyáról (Ausztria) származik, de Iványi doktor már Budapesten végezte tanulmányait. Majd ezután több mint tíz évig Németországban praktizált. Magyarországra azért jött vissza, hogy nyugati tapasztalataiból kiindulva részt vegyen az egészségügy reformjában. Igazi szakterülete az amalgámtömések kiváltása más anyagokkal. A témában több hazai szaklapban is jelentek meg publikációi.
Dr. Iványi Kornél azonban távolabbra tekint. Mint hangsúlyozta: orvos létére nem csak szakterületével foglalkozik. Német kapcsolatait is felhasználva szeretné elérni, hogy Beleden egy egészségpark épüljön, hiszen a környék természeti adottságai vonzanák a külföldieket, ehhez az építendő park csak alapot szolgáltatna.
Iványi doktor az elmúlt időben felmérte a környék gazdasági potenciálját is. Úgy véli, Beled és szűkebb környezete kiválóan alkalmas a gyümölcs- és zöldségtermesztésre, az egészségturizmus mellett ebben látja a település jövőjét. Mint mondta, tisztában van a jelenlegi gazdasági és pénzügyi lehetőségekkel, de úgy gondolja, személyes kapcsolataival és a helybéliek összefogásával megnyerhetőek lennének a hazai és külföldi befektetők a nagyközség gazdasági fellendítésére.
– Ideköltözésem előtt körülnéztem a szomszédos falvakban is, megfelelő ház után kutatva. Megfogott ennek a településnek a szépsége – mondta dr. Iványi Kornél. Hozzátette: független polgármesterjelöltként indulna az őszi önkormányzati választásokon, hiszen szeretné választott lakhelyét a környék vezető településévé tenni. Ennek érdekében több javaslatot terjesztett a belediek elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ADSL2 az Inviteltől is

Az ADSL2 bevezetésével az Invitel és T-Com szolgáltatási területén lehetőség nyílik az akár 20… Tovább olvasom