Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Polgármestercserék a jobboldalon

Bár a Fidesz országos választmánya csak július 6-án dönt arról, hogy kiket indít a párt színeiben polgármesterjelöltként az őszi választásokon, a helyi szervezetek többségében már eldőlt a kérdés, több településen is váltás várható - írta a Népszabadság kedden.
Nagykanizsán és Lentiben azért indít a Fidesz új jelöltet, mert a jelenlegi polgármesterrel az elmúlt években megromlott a helyi pártszervezet viszonya.

A lap szerint akadnak olyan települések, ahol személyes konfliktusok állnak a tervezett fideszes polgármesterváltás mögött, így például Baján és Mátészalkán. Több helyen azzal az indoklással indít új jelöltet a regnáló - jobboldali támogatottságú - polgármester helyett a Fidesz, hogy az aktuális városvezető nem tagja a legnagyobb kormánypártnak, ilyen például Csorna és Orosháza.

Számos városban azért vált a Fidesz, mert az eddigi városvezető kormányzati pozíciót kapott. Így például új polgármestere lesz Tatabányának, miután Bencsik Jánost a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárává nevezték ki, és váltás lesz Karcagon is, miután Fazekas Sándor elvállalta a vidékfejlesztési tárca vezetését, továbbá Vasváron, ahol szintén a vidékfejlesztési tárcánál államtitkárrá avanzsált V. Németh Zsolt helyére kell új jelöltet találnia a Fidesznek.

Speciális helyzet alakult ki Edelényben, ahol a 2006-ban még Fidesz színekben győztes Molnár Oszkárt időközben kizárták a pártból, így az idén mást indítanak helyette, ám a jelöltről egyelőre még nem született döntés - írta a Népszabadság.

Olvasóink írták

 • 14. egytermelo 2010. június 24. 10:13
  „egypolgarmester oda nem én raktamfel. Nógrádi igéreteiröl meg anyit, hogy betartotta öket eddig amig bírta. Pont a Fidesz miatt nem fogja tudni most betartani, mert az Mszp adott volna pénzt a Mórakert kihuzására a bajból meg a termelők kártalanitására is csak közben lecserélték öket.
  Meg volt igérve hogy mindenki megkapja amivel el vannak maradva meg a cégbe is adnak annyi hitelt vagy segitséget amiből tudnak újra árút venni a termelőktöl és nem kell a drága benzint arra pazarolnunk hogy elhordjuk a megtermelt árút más piacokra akik most még fizetnek de egyátalán nem biztos hogy nem kerülnek ők is nehéz sorsba majd.
  A Fidesz csak addig igérgetett amig meg nem nyerték maguknak az embereket de igazibol nem akarják támogatni a magyar árút és a gazdákat mert ahhoz nekik is rengeteg pénzt kelene elöször a gazdáknak kifizetni utána meg a Mórakertnek és a többi nehézhelyzetü magyar árúval foglalkozo cégnek adni hogy tudják folytatni.”
 • 13. egypolgarmester 2010. június 23. 15:59
  „Egytermelő látom a fidesz fórumra is felraktad sérelmeidet (http://fidesz.hu/index.php?Topik=1292&hszlisttype=osszes). Igaza van egyszegedinek semmit sem igért a fidesz konkrétan senkinek.
  Aki igért eddig az Nógrádi volt. Mit igért? 1 piacot a termelőknek 2 megélhetést a gazdáknak 3 védelmet a multik ellen 4 tisztességes lehetőséget tisztességes munkáért 5 közvetve egy csomó munkalehetőséget 6 állami támogatási lehetősét 7 jogos pénzek kifizetését a gazdáknak 8 megéllhetést családoknak és családi gazdaságoknak 9 újra piacot a magyar termékeknek 10 esélyt a kevésbé nyereséges de hosszútávu eladásra anélkül, hogy a nagybani piacon kellene nepperekkel meg hidegmeleggel küzdeni.
  Hogy ebből mit tudott,mit tud teljesíteni? Az első párat biztosan. Az utolsókat azért nem fogja tudni mert elege lett valakiknek a pártban és máshol abból, hogy most már nem lehet mutogatni a fejlesztéseit és a mintamegoldásait, zürök voltak a Mórakert zászlóshajóval meg egyebek. És inkább csendben magára hagyják az elvtársak. Holnap kiderül,mert senki nem azzal fog jönni, hogy itt a jogos pénzetek és csinálhatjátok tovább...”
 • 12. Lutetia 2010. június 22. 21:46
  „Így igaz. Ne érezze úgy egyik "nagy" párt sem, hogy erkölcsileg tisztább a másiknál.”
 • 11. Én2 2010. június 22. 13:53
  „Sok politikusét meg lehet nézni és csodálkozni, hogy fiatal ember létére miből is futotta ennyire.”
 • 10. Lutetia 2010. június 22. 13:11
  „6. Ha Nagymaroson jártok, nézzétek meg Járay kulipintyóját, nagyon jól mutat a túlpartról. Egy helybeli mesélte, hogy abban a magasságban már közmű sem volt a hegyen, az ő kedvéért kellett vizet, mindent felvezetni.”
 • 9. síkvidéki 2010. június 22. 13:01
  „1. török:
  Botka kihívója B.Nagy László lesz szegeden.”
 • 8. egyszegedi 2010. június 22. 12:42
  „Egytermelő, a minmálbér megadóztatásával potenciális fogyasztókat vesztetek el, ők ha akarnak, sem tudnak magyar terméket vásárolni abból a pénzből, ami marad. A maroknyi gazdag meg nem vásárol annyit, hogy megfelelő piacotok legyen. Egyébként is alig van a 29 pontban igéret részetekre, csak a mézesmadzag. Mint mindenkinek.”
 • 7. egytermelo 2010. június 22. 12:18
  „Akkor lecserélik a bezegvárosunk polgármesterét is?
  A fidesz élükön Orbánnal biztosan nem akarja megmenteni a Mórakertet és a gazdákat mert rengeteg pénzt kellenne adni bele. Igy meg majd sajnálkoznak hogy az elözö kormány tehet róla, ök nem tudnak segiteni.
  Meg lehet menni a haragosok elöl, szegényt cserbenhaggyák a barátai. Azt mondják holnapután még azt sem biztos teszik meg a minisztériumból hogy odaálljanak a termelők elé és sajnálkozzanak majd legföljebb csak utolag.
  Magyar árút meg csak azok fognak eladni,akik jó nagy haszonnal tudják tenni. A sok termelő meg menjen gyorsan más piacot keresni (ami nincs is vagy nem lehet belőlük megélni), meg próbáljon meg alkudozni a multikkal minden segitség nélkül?!”
 • 6. deszkás 2010. június 22. 11:14
  „Az előző Fidesz kormány idején állapitották meg az MNB elnökének a fizetését azaz Járay fizetése se volt semmi! Akkor miről vau? Egyébként tényleg sok.”
 • 5. N.P. 2010. június 22. 10:55
  „frakk 2010.06.22. 10:40

  Lázár János (a közszférából származó jövedelme, nem fizetése!!!) mennyi is? Na ezt hasonlítsd össze a FED elnökének a fizetéséve! Ja és Simor minden fillér után adózik! Lázárról ez ugye nem mondható el.”
 • 4. frakk 2010. június 22. 10:40
  „Agymosottak ezt vitassátok
  "Szijjártó: tarthatatlan, hogy Simor többet keres az amerikai jegybankelnöknél

  "Normális és helyes döntés, hogy megszüntessük azt a mostani tarthatatlan állapotot, amikor az MNB elnöke többet keres az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnökénél" - mondta Szijjártó Péter ma reggel "”
 • 3. Én2 2010. június 22. 09:53
  „robinhood46- Szivemből írtál,igen ezek mind magyarázatra szorulnának. Szerintem többet hazudott Orbán eddig sokkal mint Gyurcsány. És engedi a nép már aki rászavazazott, hogy ezeket csinálja a fiedesz. Lesz még itt haddelhad.
  De mi van a JOBBIK-kal, hol a nagy szája annak is, csendbe van a pralamentbe pedig igértek ők is sokmindent. Megalázkodtak a fideszeseknek, csatlakoztak hozzájuk???”
 • 2. robinhood46 2010. június 22. 09:33
  „Néhány kérdést szeretnék csupán feltenni, amelyek nem a jelen cikkhez kapcsolódnak. A Kövér László óhaja a kérdéseim alapja. Ha elfogadjuk, hogy Gy.F. hazudott, akkor mit tett Orbán Viktor, aki évek óta könnyes szemmel igért nagyarányú adócsökkentést, pénzt mindenkinek, erős rendőrséget, jó kórházat. A választás előtt levélben kért minden intézményvezetőt, hogy tartsanak ki, ő mindent megold, ami a támogatást illeti. Hány embert tévesztett meg?
  Ígérte e azt, hogy a Fidesz választ államfőt, alkotmánybírákat, lesz indoklás nélküli elbocsátás? Ki tévesztette meg a választókat? Ezért nem jár bíróság? Vagy az új választás után? Hol vannak a sugallt ígéretek? Miért nincs erő ahhoz, hogy kimondja, hogy akkor is hazudok, ha nem mondok semmit? Üdv. Robin”
 • 1. török 2010. június 22. 08:54
  „Remélem, Szegedre hoznak már vmi normális jelöltet, mert a Bohács-Hüvös-Kalmár banda alkalmatlan alternatívának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pest megyében több mint 50 helyre hívták a tűzoltókat

Felhőszakadás miatt este hét óráig több mint ötven helyre vonultak ki a tűzoltók Pest megyében -… Tovább olvasom