Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Polgármesterjelöltek

és -önjelölt Kapuváron

Az előzetes hírek szerint több polgármesterjelölt is indul az őszi helyhatósági választásokon Kapuváron. A jelenlegi polgármester egyelőre támogató nélkül áll, s van egy független önjelölt is.
Az őszi önkormányzati választások előtt nagyüzem van a pártoknál, tartanak az egyeztetések, formálódnak a háttéralkuk.
A hivatalban lévő polgármester, Biró Péter a Kisalföldnek elmondta: jelen állás szerint nem indul az őszi helyhatósági választásokon, de döntése még nem végleges. Amennyiben valamelyik civil szervezet vállalja a jelölését, még egyszer megméretteti magát. Biró Péter hozzátette: a képviselő-testület jó része nemcsak kihátrált mögüle, de politikailag is próbálják ellehetetleníteni. – Mögöttem állnak, de késsel a kezükben, ha kicsit visszalépnék, belém is döfnék – mondta Biró Péter. Hozzátette: amennyiben indul októberben, reményei szerint jó esélye lenne az újrázásra.
A Fidesz várhatóan Hámori Györgyöt, a Széchenyi-iskola igazgatóját indítja. A másik nagy párt, a szocialisták Horváth Árpádot, a kamara rábaközi irodavezetőjét tartják befutónak októberben. Információink szerint a helyi SZDSZ is a szocialisták jelöltje mögé sorakozik fel.
Az MDF helyi szervezetétől kapott információk szerint a párt vélhetően támogatja a Fideszt, de a tárgyalások még tartanak. Amennyiben nem tudnak megegyezni, akkor egy önálló jelöltről is szó lehet. A jobboldalon még egy lehetséges polgármesterjelölt neve forog. A MIÉP-Jobbik indítaná Nagy István vállalkozót. Nagy István azonban lapunknak kijelentette: amennyiben a jobboldali pártok meg tudnak egyezni, úgy a MIÉP-Jobbik is felsorakozik a Fidesz jelöltje mögé.
Érdekes színfolt lehet egy független jelölt indulása is. Lapunk megkereste Cs. F. helyi vállalkozót, akitől megtudtuk: képviselőnek és polgármesternek is jelölteti magát, de jelenlegi állása miatt még több kérdés is nyitott az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tart a pollenszezontól?

Tovább olvasom