Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Politikai alapon osztják el az uniós pénzeket?

Két-háromezermilliárd forintot oszt szét néhány héten belül a kormány, amikor a legnagyobb volumenű uniós fejlesztésekről dönt. Bár van szakmai zsűri, sokak azonban úgy vélik, a döntések jó része politikai alapú lesz.
Néhány, neve elhallgatását kérő szakértő az uniós fejlesztési pénzek egyedi, vagyis nem pályázati úton történő elosztásáról azt mondta, hogy innentől kezdve majdnem színtiszta politika a döntés. Igaz, olyan is van, aki nagyon bízik a szakmaiságban, s azt jósolja, az ajánlott projektek ötödét engedik majd tovább.

Elvileg azokra a projektekre bólinthat majd rá a kormány, amelyekkel e zsűri is egyetért. Ám, hogy a következő mintegy öt hétben mekkora szerep jut a szakmai, s mekkora a politikai érveknek, erőviszonyoknak, nagy kérdés. Az igazán nagy, valamint a főváros és annak környékét érintő tervek esetében nem kétlik a szakértők, hogy a politika dönt.

Uniós támogatásból újítanák meg a budavári palotát is: a honvéd főparancsnokság romjának megújítására új pályázatot írnak ki, a Várszínházhoz kapcsolódó volt karmelita kolostorból a kormány fővendégháza lenne, a Szent György tér nyugati oldalára, a romokra pedig három új palotát építenének.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

RaDAr Hollandiából

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország… Tovább olvasom