Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Politikai vihar a szavak körül

A Fidelitas és az 1956 Alapítvány szervezésében demonstrációt tartottak vasárnap délután Budapesten a Köztársaság téren, az MSZP székháza előtt, ahol a mintegy ezer ember a kormányfő korábbi, Veszprémben tett kijelentése ellen tiltakozott.
Gyurcsány Ferenc február 25-én Veszprémben tartott fórumán azt mondta: „És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogy ha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük.”
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a köztelevízió március 3-i adásában úgy fogalmazott: „Szerintem a magyar miniszterelnök nem akarja visszahozni Recsket, (...) ugyanakkor nem szerencsés sértegetni a másik párt választópolgárait.” Hozzátette, hogy értelmezésük szerint Gyurcsány Ferenc a kóbor kutyák befogásáról és telepre viteléről szóló kijelentésével megsértette a Fidesz szavazópolgárait.
Gyurcsány Ferenc internetes naplójában még február 28-án A kutyákkal baráti a viszonyom címmel tért ki veszprémi beszédének fogadtatására a nagyobbik ellenzéki párt táborában. Kétségtelen – írta a kormányfő –, kell némi absztrakciós képesség ahhoz, hogy érthető legyen: „amikor kóbor kutyákat említek, akkor a Magyar Vizsla című hazugságlapra gondolok, amikor pedig sintértelepről szólok, akkor a demokratikus közélet szabályainak betartását kérem számon”. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontváry és az árvíz

A Szegedet elpusztító 1879-es árvíz idején egyetemi hallgatókból álló mentőalakulat élén érkezett a… Tovább olvasom