Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Ponthatárok éjszaka

Miközben a ponthatárokkal kapcsolatos találgatások a vonalhúzás napjáig lázban tartják a felvételizőket, egy felmérés szerint a diákok csaknem fele (46%) bízik abban, hogy még az érettségi évében felvételt nyer felsőoktatási intézménybe.

A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) országos középiskolai kutatása 20 ezer 892 tíz, tizenegy és tizenkettedikes diák véleményét vizsgálta. A felmérésből az is kiderül, hogy a középiskolások 35 százaléka gondolkodik úgy, hogy legkésőbb az érettségit követő évben beiratkozhat az álmodott egyetemre. A többségre jellemző pozitív hozzáállás mellett azonban figyelemre méltó a diákoknak az a 6 százaléka, aki olyannyira lemondó, hogy azt hiszi, soha nem lesz képes bejutni felsőoktatási intézménybe.

Az idei ponthatárokat július 25-én hirdeti ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ. A kihirdetést követően a www.fisz.hu oldalon letölthetőek lesznek a táblázatok, július 26-án pedig kedvére böngészhet bárki a nyári pótfelvételi lehetoségek között. A Felvételi Információs Szolgálat munkatársai július 25-én éjjel különleges éjszakai ügyeletet tartanak, és folyamatosan frissülő információkkal szolgálnak az érdeklődőknek nemcsak a honlapon, hanem a 06 1 473-0769-es telefonszámon is

Információ: FISZ

Hírforrás: Objektív Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen ételeket fogyasszunk a kánikulában?

A kánikulában különösen figyelni kell arra, hogy milyen élelmiszereket veszünk, és azokat hogyan… Tovább olvasom