Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Pontosítaná a sztrájktörvényt a VOSZ

A sztrájktörvény módosítását kezdeményezi a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) annak érdekében, hogy biztosan hozzáférhetővé váljanak az alapvető közszolgáltatások.
A szervezet, MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében hangsúlyozza: nem a törvény egyoldalú szigorítását, a munkavállalói jogok csorbítását szorgalmazzák, hanem tisztázni akarják a törvény előírásait, a vitában álló felek kötelezettségeit és jogait.

A munkáltatói szövetség arra kéri a parlamenti pártokat és a kormányt, hogy "haladéktalanul" dolgozzák ki a "tűrhetetlen és tarthatatlan helyzet" megoldásának jogi eszközeit. A sztrájkoló közlekedési szakszervezetek ugyanis súlyos károkat okoztak valamennyi magyar állampolgárnak - fűzik hozzá.

A VOSZ egyebek mellett arra tesz javaslatot, hogy az új törvény érintse a munkaadók és munkavállalók együttműködésének alapvető normáit a sztrájkot megelőző tárgyalások és a munkabeszüntetés időtartama alatt, továbbá egyértelműen határozza meg a még elégséges szolgáltatások biztosításának feltételeit, és tisztázza a szolidaritási sztrájk lehetőségeit, valamint rögzítse a sztrájkjoggal való visszaélés alapeseteit.

A szervezet azt kéri a kormánytól, hogy az elkészített törvényjavaslatot terjessze az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris fóruma elé, majd a vitát követően nyújtsa be az Országgyűlésnek.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2010. január 14. 17:32
    „A VOSZ is körbenézhetne a nyugat-európai sztrájkok megszervezésénél és megtartásánál és akkor nem beszélne ilyen hülyeségeket,mint amilyet a főcím alatt kiemelten leírt az újság!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik a TV2 pr-csoportvezetője

Hat év után távozik a TV2-től Magyar Rita program pr-csoportvezető, szóvivő - írta a csatorna… Tovább olvasom