Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Portál az olvasás népszerűsítésére

Az olvasás megszerettetése a célja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet - Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum által létrehozott olvasásportálnak - közölték a fejlesztők.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet - Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum azzal a céllal hozta létre az internetes oldalt, hogy segítséget nyújtson a pedagógusoknak és a szülőknek a motiválás lehetséges módszereiben és a gyerekek számára legmegfelelőbb olvasmányok kiválasztásában.

Az oldal elsődleges célja játékos formában megszerettetni az olvasást az egészen kicsikkel és a nagyobbakkal is - írták közleményükben. Mint kifejtették, a nagyobbak számára Klasszikusok újratöltve címmel hirdettek játékot, amelynek célja a klasszikus irodalmi alkotások tartalmának összefoglalása vagy részleteinek átfogalmazása a mai tizenévesek nyelvén.

Minden héten egy-egy ismert művet tesznek közzé a honlapon, és a játékosok feladata, hogy a könyv tartalmát vagy a választott részletet mai szófordulatokkal, humoros formában összefoglalják. A http://olvasas.opkm.hu oldalon a kisebbeket megszólító "Betűzd le a képet" játék esetében a feladat a weboldalon található kép alapján mese, rövid történet írása.

A játékok lezárulta, 2012. január 31. után a beküldött írások közül szakmai zsűri választja ki a három legjobb művet. Beküldőik értékes könyvajándékot kapnak.

A közleményben kitértek arra is, hogy a gyerekkori olvasási élmények kiemelt szerepet játszanak a személyiségfejlődésben. A többet olvasó diákok később jobban teljesítenek mind az oktatás, mind a munka világában.

Általános tapasztalat, hogy 10 éves kor felett a gyerekek kevesebbet olvasnak. A 15 évesek körében végzett nemzetközi szövegértési felmérésen a magyar diákok olvasási készsége alig éri el az átlagos szintet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két gyanúsított a Tesco szakszervezeti vezetőinek megfigyelési ügyében

Egy már felmentett rendőr után újabb rendőr gyanúsítottja van a Tescónál működő Kereskedelmi… Tovább olvasom