Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Posztumusz Zala megye díszpolgári címét adományozták Szalai Annamáriának

A szombaton Zalaváron, a megye napján tartott ünnepi díszközgyűlés keretében Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke úgy fogalmazott: Szalai Annamária nélkül "céljaink megvalósítása sokkal nehezebb lesz".
Posztumusz a megye díszpolgári címével tüntette ki a Zala Megyei Közgyűlés Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Médiatanács áprilisban elhunyt, zalaegerszegi születésű elnökét.

A szombaton Zalaváron, a megye napján tartott ünnepi díszközgyűlés keretében Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke úgy fogalmazott: Szalai Annamária nélkül "céljaink megvalósítása sokkal nehezebb lesz".

Az indoklás szerint "Zala megye és Zalaegerszeg fejlődéséért, a kitartó, magas színvonalú, áldozatos munkájának elismeréséül" megítélt Zala megyei díszpolgári címet az NMHH és a Médiatanács néhai elnökének testvére, Szalai János vette át. A család jelezte: a kitüntetéssel járó pénzjutalmat jótékony célra ajánlják fel, a zalaegerszegi Csány László Közgazdasági Szakközépiskola, illetve egy "az elnökasszony munkásságához kötődő, alapítás előtt álló alapítvány" javára.

Az elhangzott méltatás szerint Szalai Annamária országgyűlési képviselőként, zalaegerszegi önkormányzati képviselőként és a Zala Megyei Közgyűlés tagjaként kiemelkedő szerepet töltött be a város és a megye gyarapodásában, közreműködésével számos fejlesztési elképzelés valósulhatott meg. "Közéleti szerepvállalásaiban mindig alapvető feladatának tekintette a zalai, zalaegerszegi ügyek képviseletét, tevékenységei révén Zala megye egyik meghatározó, mértékadó és mértéktartó állami vezetőjévé vált."
A hivatása volt az élete, "sorsa igazi útját járva képes volt feláldozni erejét és egészségét" - hangzott el az indoklásban.

A zalai megyenapon, a zalavári történelmi emlékparkban tartott ünnepi közgyűlésen további 16 díjat adtak át olyan zalaiaknak, akik "szaktudásukkal, munkájukkal vagy emberi tartásukkal, példamutató tevékenységükkel kiemelkedtek" - fogalmazott Manninger Jenő. A díjakkal egyebek mellett a megye közigazgatásáért, egészségügyéért, közművelődéséért, sportjáért, fejlesztéséért, turizmusáért végzett tevékenységet ismerte el a Zala Megyei Közgyűlés, amely hagyományosan pedagógus-, diák- és sajtódíjat is adományozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanótesteket találtak a Monostori erődnél

Robbanótesteket találtak a komáromi Monostori erődnél, a szerkezetek a várfal átvizsgálása közben, a… Tovább olvasom