Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Pótfelvételik a Nyugat-Magyarországi és a Széchenyi-egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem pótfelvételit hirdet több szakon: a szülésznő, a jogi asszisztens és a gépipari mérnökasszisztens nappali tagozatos, államilag finanszírozott felsőfokú szakképzések kivételével csak költségtérítéses képzésre pályázhatnak a továbbtanulást választók.

A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Azoknak a jelentkezését fogadják el, akik 2004-ben nem jelentkeztek, vagy akik 2004-ben nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A költségtérítés félévi összege – szakonként változó – 105–160 ezer forint közötti. A pontszámítás a 2004-es Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban leírtak szerint történik.

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

A nyári pótjelentkezéssel, pótfelvételivel és a tanulmányokkal kapcsolatos kérdésekre a 20/314-2875-ös telefonszámon válaszolnak az intézmény munkatársai. Részletes információk olvashatók az egyetem honlapján: www.sze.hu , e-mail: sze@sze.hu. „A" és „B" jelentkezési lapok az egyetem portáján kérhetők, de külön kérésre postán is küldenek az érdeklődőknek. A jelentkezési „A" és „B" lapokat 2004. augusztus 6-ig, kizárólag postán lehet beküldeni a Széchenyi István Egyetem, 9026 Győr, Egyetem tér 1. címre. A borítékon szerepeljen a „pótjelentkezés" megjelölés.

Az Egészségügyi és Szociális Intézet alapképzésben, nappali és levelező tagozaton ápoló, alap- és másoddiplomás levelező képzésben általános szo-ciális munkás, nappali és levelező tagozaton a felsőfokú szülésznőképzésre várja a továbbtanulást választókat.

Az Állam- és Jogtudományi Intézetnél új lehetőség a győri Móra Ferenc-középiskolában (9023 Győr, Kodály Zoltán u. 20/24.) indítandó jogi asszisztens felsőfokú, nappali, államilag finanszírozott képzés.

A levelező tagozaton alap- és másoddiplomás formában gazdálkodási és nemzetközi kapcsolatok szakra és a levelezős kiegészítő gazdálkodási egyetemi tanulmányokra várja a jelentkezőket az egyetem.

A műszaki tudományi kar a gazdasági informatika egyetemi és a villamosmérnöki főiskolai szakok nappali tagozatos képzéseire vár pótjelentkezőket. Az idei őszön első alkalommal indul az internet alapú közlekedésmérnöki távoktatási tagozatos képzés. A szakra a március 1-jei határidőig közel ötszázan jelentkeztek, de továbbra is várják a tovább tanulni vágyókat. A műszaki informatika BSc, a gépészmérnöki, a műszaki menedzser szakok a levelező tagozaton alap- és másoddiplomás képzéseket kínálnak. Az egyetem gépipari mérnökasszisztens felsőfokú szakképzése Esztergomban és Győrben nappali, államilag finanszírozott helyekre vár pótjelentkezőket.

A Zeneművészeti Intézet nappali tagozaton, alapképzésben gordon, gordonka, oboa, orgona, ütőhangszer és zongora szakokon hirdet pótfelvételt.

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM

A faipari mérnöki kar (9400 Sopron, Bajcsy-Zs. utca 4., telefon: 99/518-264) nappali tagozaton faipari mérnöki egyetemi és főiskolai (ez utóbbi levelező képzést is indít) szintű szakon várják a tovább tanulni szándékozókat. A gazdasági informatikus és a könnyűipari mérnöki képzés csak nappali, míg a mérnök-tanári műszaki (egyetemi és főiskolai szintű) levelező tagozaton indulnak, kiegészítő formában.

A Benedek Elek pedagógiai főiskolai kar valamennyi szakon és tagozaton hirdet pótfelvételt. A felsőfokú szakképzés keretében államilag finanszírozott nappali, levelező és esti tagozaton csecsemő- és kisgyermeknevelő, gondozó szakon is lehet képesítést szerezni. A jelentkezés feltétele az egészségügyi középiskolában vagy gimnáziumban szerzett érettségi vagy egészségügyi, szociális végzettség. Érdeklődni lehet a 99/512-855-ös telefonszámon. Cím: 9400 Sopron, Ferenczy János utca 5.

A közgazdaság-tudományi karon egyetemi diplomát adó költségtérítéses nappali, levelező és kiegészítő formában indul közgazdász-gazdálkodási szak.

Költségtérítéses (levelező) és államilag finanszírozott (nappali) felsőfokú képzések indulnak: projektmenedzser-asszisztens, idegenforgalmi szakmenedzser, informatikai statisztikus és gazdasági tervező, kereskedelmi szakmenedzser, pénzügyi szakügyintéző, számviteli szakügyintéző szakokon. Nappali költségtérítéses formában pedig az idegenforgalmi szakmenedzser, kereskedelmi szakmenedzser, pénzügyi szakügyintéző, számviteli szakügyintéző, valamint informatikai statisztikus és gazdasági tervező szakokra várják a jelentkezőket. Telefon: 99/518-106; 518-261; 518-220.

Az Apáczai Csere János tanítóképző főiskolán a költségtérítéses formában levelező tagozaton: idegenforgalmi és szálloda, szociálpedagógus (diplomásoknak is), tanító, gyógypedagógia (diplomásoknak is). Nappali tagozaton ugyanezen szakokra lehet jelentkezni a művelődésszervező–szociálpedagógus szakkal kiegészítve. Állami finanszírozású képzésre nappali és levelező tagozaton az idegenforgalmi menedzser szakra lehet jelentkezni. Psztől indul első alkalommal a Semmelweis-egyetemmel közösen szervezett képzés, győri helyszínnel és levelező tagozaton egészségtantanár szakon. Cím: 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 42. Telefon: 96/313-655.

A geoinformatikai főiskolai karon földmérő, földrendező mérnöki, valamint az ingatlan-nyilvántartási szakok várják a nappali tagozatos jelentkezőket. Mindkét esetben költségtérítéses formában lehet beadni a lapokat a 8000 Székesfehérvár, Pirosalma út 1–3. címre. Telefon: 22/516-533.

A mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi kar négy szakon – költségtérítéses formában – tart pótfelvételit. Nappali tagozat: gazdasági agrármérnöki és élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnök, valamint levelező tagozaton: agrármérnöki, valamint gazdasági agrármérnöki szakokon. Ez utóbbi kiegészítő képzésként szerepel. Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. Telefon: 96/566-606; 566-507.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi ponthatárok már kedd éjjel az interneten

Várhatóan kedden késő éjjel már olvashatók a felvételi ponthatárok az Országos Felsőoktatási… Tovább olvasom