Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Potzmann-dűlő: újabb megbeszélés

Egyelőre még várniuk kell a Potzmann-, Neuberg-, Kohlenberg-dűlő, valamint a Balfra vezető országút melletti területek kerttulajdonosainak, hogy vezetékes ivóvizet kapjanak. A szerződést várhatóan majd csak június végén írják alá.
Személyesen fogadta tegnap Walter Dezső soproni polgármester a városházán a Potzmann-, Neuberg-, Kohlenberg-dűlő, valamint a Balfra vezető országút melletti területek ingatlantulajdonosainak képviselőt. A találkozóra azért került sor, mert az utóbbi két hónapban – látszólag – vajmi kevés előrelépés történt, hogy bevezethessék ide a vezetékes ivóvizet.
– Továbbra is igazak azok az állítások, amelyek a március végi sajtótájékoztatón elhangzottak, azaz lesz ivóvíz az érintett területeken – jelentette ki Walter Dezső a megbeszélés után. – A vízmű vezérigazgatója, Hegedüs László tudomásul vette az érintettek igényét, ám időközben felmerült néhány műszaki módosítás. Várhatóan a jövő hét elejére készül el az a szerződéstervezet, amelyet a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt., valamint a Potzmann-dűlő építőközösség ír alá. A hét második felében egy újabb találkozóra kerül sor. Ezen tisztázódnak majd a vízmű feltételei. Reményeim szerint a szerződést legkésőbb június végén már alá is írhatják a felek.
A vízközmű építőközösség elnöke, Czuppy Jenő elmondta, a vízügyi igazgatóságtól kapott kiviteli engedély időközben lejárt, ezért félő, az elejéről kell kezdeni az engedélyeztetési eljárást. S ez újabb – előre nem tervezett – kiadással jár. Czuppy Jenő ugyanakkor kéri az érintett tulajdonosok megértését és türelmét.
Mint arról lapunkban beszámoltunk, a Potzmann-, Neuberg-, Kohlenberg-dűlő, valamint a Balfra vezető országút melletti területek több mint kettőszáz tulajdonosa négy éve szeretne ivóvizet bevezettetni. A folyamat idén tavasszal gyorsult fel. Március végén úgy tűnt, rövid időn belül megoldódhat az ügyük, és ősszel elkezdődhet a kivitelezés. Ám mostanra kiderült, hogy hónapokat csúszik az építkezés megkezdése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézműves tábor

Tovább olvasom