Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Pozsgai Zsolt felmondott az Újszínházban

Pozsgai Zsolt továbbra is dolgozni fog a színházban, új művészeti vezetőt pedig nem neveznek ki - mondta Dörner György.
Megerősítette újszínházbeli felmondásának hírét Pozsgai Zsolt, a teátrum művészeti vezetője az MTI-nek csütörtökön. Dörner György igazgató a hírre reagálva azt mondta: Pozsgai Zsolt továbbra is dolgozni fog a színházban, új művészeti vezetőt pedig nem neveznek ki.

A Blikk információja szerint az Újszínház művészeti vezetője és főrendezője, Pozsgai Zsolt szakmai és anyagi ügyeken különbözött össze Dörner György igazgatóval, ezután mondott fel.

Dörner György az ügyről részleteket nem közölt, tájékoztatása szerint a felmondásról és annak okáról az Újszínház hírlevelében és a honlapon jelentetnek meg még csütörtökön közleményt.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: új művészeti vezetőt nem neveznek ki. "Pozsgai Zsolt a tagságát mondta fel, kapcsolata megmarad a színházzal, egyszerűen a szerződés milyensége változik meg" - fogalmazott az igazgató.

Pozsgai Zsolt, aki 2012 februárjától az Újszínház művészeti vezetője, az MTI-nek csütörtökön elmondta: még egy hónapig köti munkaviszony az intézményhez. Közlése szerint felmondásához az vezetett, hogy a színház igazgatójával, Dörner Györggyel bizonyos kérdésekben mást gondolnak. "De barátok vagyunk továbbra is" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy nem felháborodott elrohanásról van szó, hanem valaminek az "átgondolt véget vetéséről", amellyel együtt jár, hogy folyamatban lévő munkáit még lezárja.

"A rendezés és a kifejezetten művészeti munka rendben van, az ügykezelést és a színház egyéb tevékenységére vonatkozó dolgokat nem vállalom" - fogalmazott, kiemelve, hogy vezetői munkát nem vállal a továbbiakban a teátrumban. Hozzáfűzte: ugyan munkaviszonya megszűnik, de a későbbiekben is nyitott a színházzal való együttműködésre, rendezésre.

A színház jelenlegi helyzetére, működésére vonatkozó kérdésekre nem válaszolt, és felmondásának részleteiről sem akart egyelőre beszélni.

Kifejtette: újszínházi vezetői munkáját megelőzően is főleg íróként, rendezőként dolgozott és ehhez szeretne most visszatérni.

Beszélt arról is, hogy csütörtökön bemutatója lesz a Bakelit Multi Art Centerben, alternatív színházi közegben, ahol a 18. századi írónak, Kármán Józsefnek ritkán játszott művét, a Fanni hagyományait láthatja rendezésében a közönség. Továbbá az októberben tartandó első bagdadi nemzetközi színházi fesztivál zsűrijében is szerepet vállal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontálisan ütközött két autó Solymáron

Két embert a mentők kórházba vittek. Tovább olvasom