Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Prágai sörútból kattogó lámpák

A fővároson és Gyöngyösön kívül aligha gondolnak ennyien és ilyen szervezettséggel a vakokra és gyengénlátókra, mint Győrben. Schmidt József egy prágai sörút nyomán ismerkedett meg a kattogó lámpákkal és nem titkolja: innentől kezdve az Arrabona Lions klubos tagtársaival karöltve akcióba kezdett.
A megyeszékhelyen összesen hét kattogó lámpa segíti vak és gyengén látó embertársaink tájékozódását, s az Arrabona Lions Club hétvégi hagyományos nyáresti partija is ezt a célt szolgálja a Klastrom Szálló udvarán. Csiszka Antal, az Arrabona Lions Club soros elnöke elmondta: reprezentatív estjük bevételéből az Árkádnál lévő négyes útkereszteződés kattogó lámpáinak felállítását támogatják. Céljukhoz cégek, vállalkozók és magánszemélyek csatlakozását is várják a 30/348-3294-es telefonszámon és a mennyei@enternet.hu elérhetőségen.
– Rendkívül hálásak vagyunk azért, hogy a Lions klubok tagjainak munkájában elsőbbséget élvez a látássérültek támogatása. A vakok és gyengénlátók országos elnökségi ülésén a szaktárcához fordulunk azért, hogy minden lámpát hasonló kattogó szerkezettel lássanak el – fogalmazott Zilahi György, a vakok és gyengénlátók szövetségének megyei elnöke.
A szombati program délután 5 órától Lakatos Gy. László grafikus kiállításának megnyitójával kezdődik a Klastrom Szálló udvarán. Horgas Eszter fuvolaművész Gershwin-estje Vukán György zongorakíséretével bizonyára sokakat vonz majd csakúgy, mint Machó Judit népi és iparművészeti ruháinak bemutatója. Belépőkártyát az Arrabona Lions Clubtól lehet igényelni (9028 Győr, Pándzsa u. 28/A, illetve a jelzett mobilszámon vagy e-mail címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom