Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Premierfilm: A kör 2.

A történet fél évvel A kör után kezdődik, miután Rachellel és kisfiával szörnyű dolgok történnek.

A történet fél évvel A kör után kezdődik, miután Rachellel (Naomi Watts) és kisfiával, Aidannel azok a megmagyarázhatatlan és rettenetes események történtek Seattle-ben. Rachel mindent el akar felejteni, ezért egy oregoni városkába, Astoriába költöznek, és megpróbálnak új életet kezdeni. Rachel tervei azonban rögtön szertefoszlanak, mert egy helybéli bűntény színhelyén talált bizonyítékok - köztük egy titokzatos videokazetta - ijesztően ismerősnek tűnnek. Rachelnek rá kell döbbennie, hogy a gonosz Samara visszatért, és még elszántabban folytatja halálos bosszúhadjáratát.

INFÓ
 

1998-ban Hideo Nakata filmje, a Ringu az ázsiai populáris kultúra élvonalába repítette a J-horrort, vagyis a japán horrort. Ez a speciális, csak a szigetország mozijára jellemző műfaj elsősorban a történetet és a karaktereket használja a feszültség fokozására, és kevésbé operál bombasztikus különleges effektusokkal, vagy a kiontott vér látványával. A Koiji Suzuki horrorszerző híres Ringu regénysorozatán alapuló film a japán mozi legjövedelmezőbb alkotása lett, és két további folytatást eredményezett, melyek közül a Ringu 2-t szintén Nakata rendezte.
A Ringu ötvözte az ázsiai kísértethistóriák és mitológia hagyományát a legmodernebb technika adta lehetőségekkel, s így sikerült forradalmian megújítania a mára már tagadhatatlanul fáradt klisékkel operáló horrorfilm műfaját.

A Ringu elsöprő nemzetközi sikere nyomán a DreamWorks stúdió elkészítette A kört, amely 2002 őszén világszerte azonnal a mozis toplisták élére ugrott, mert a közönség fogékonynak bizonyult a mű friss ázsiai szemléletére.
 
A kör 2. producerei, Walter F. Parkes és Laurie MacDonald úgy döntöttek, hogy visszatérnek az eredeti forráshoz, és Hideo Nakatát kérték fel a folytatás megrendezésére, akinek ez az első amerikai filmje. A japán rendező a Ringun és a Ringu 2-n kívül a Kaosu (Káosz) és a Honogurai mizu no soko kara (Sötét víz) című filmeket is jegyzi, amelyekből hamarosan szintén amerikai változat készül.

Nakata filmjei arról híresek, hogy művészi kifinomultsággal épül fel bennük a feszültség, a történetek középpontjában a bosszú és a gonosz hatalma áll, miközben minden árnyékos sarokban ott lapul a rettegés.
A kör 2-ben számos olyan motívum visszatér, amely Nakata kézjegyének tekinthető: a történet hőse egy kisfiát egyedül nevelő anya, fontos szerephez jut egy árvaságra jutott gyermek is, a borzalom forrása egy bosszúálló szellem, meghatározó jelentőséget kap a víz, és a technikai vívmányok hangsúlyozottan befolyásolják az emberek életét. Nakata filmjeiben a mindennapi élet banális történései - telefoncsörgés, egy csap kinyitása - hátborzongató és halálos következményekkel járnak. A normalitás válik a borzalom forrásává.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a Rómer-ház

Elkészült a győri Rómer-ház földszint-rekonstrukciójának első üteme. Most zajlanak a hatósági… Tovább olvasom