Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Premierfilm: Aviátor

Howard Hughes 18 éves volt, amikor apja halálát követően megörökölte a texasi családi vállalkozás mintegy hetvenöt százalékát.
A fiatalember hamarosan Los Angeles-be települt, ahol filmproducerként olyan legendássá vált szépségek karrierjét egyengette, mint például Jean Harlow, s olyan klasszikus filmeket készített, mint a Hell’s Angels, a The Front Page vagy az 1932-ben készült, Howard Hawks rendezte gengsztereposz, A sebhelyesarcú.

Habár Hughes saját stúdiója, az RKO Pictures révén Hollywood egyik legbefolyásosabb alakjának számított, a filmezés csak az egyike volt a különc milliárdos elfoglaltságainak. Üzleti érdekeltségei a legkülönfélébb iparágakra is kiterjedtek, befektetett többek között a repülőgépgyártásba, a második világháború alatt, pedig az ő nevéhez fűződött a Spruce Goose, azaz a hírhedt óriásgép megalkotása. Vállalkozásai (melyek a későbbiekben egy elektronikai vállalattal és számos kaszinóval is kiegészültek) és filmjei mellett Hughes a magánéletével is felhívta magára a figyelmet, olyan Hollywoodi szexszimbólumokkal folytatott románcot, mint Katharine Hepburn és Ava Gardner.

INFÓ

Howard Hughesról, Hollywood legendás alakjáról, a filmjeiről és életmódjáról, üzleti sikereiről és hódításairól egyaránt híres-hírhedt különcről Martin Scorsese, Hughes filmjeinek lelkes rajongója készített több évtizedet felölelő, tucatnyi sztárt felvonultató, látványos szuperprodukciót.

Scorsese filmje Howard Hughes (1905-1976) életének korai szakaszát öleli fel, azt a bő két évtizedet, melynek során az apja vállalkozását megöröklő fiatalemberből dúsgazdag üzletember, egy milliárdokat érő birodalom ura lett, melynek ugyanúgy részét képezték a kaszinók és olajérdekeltségek, mint a filmkészítés és a repülés.
A filmet tizenegy kategóriában jelölték Oscar-díjra 2005 januárjában!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyberuházások Győrben

Tovább olvasom