Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Presztízs Díj: hat kategóriában lehet idén is versengeni

A Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó 2007-ben negyedszerre szeretné elismerni és jutalmazni a gazdasági élet legjobbjait a Presztízs Díjakkal. Idén is hat kategóriában lehet megmérkőzni, a legszínvonalasabb üzleti weboldallal rendelkező pályázó pedig különdíjban részesül.
A pályázat kiírása óta eltelt három hétben számos kérdést kaptunk potenciális pályázóktól. Egy egyéni vállalkozó például arra volt kíváncsi, melyik kategóriában induljon. Alkalmazottai számát tekintve Az év középvállalkozása díjért versenghetne, mivel mintegy húsz dolgozót foglalkoztat. A beszélgetés során azonban kiderült, mivel az emberek nem főállásban dolgoznak nála, hanem szerződéssel, egyedül Az év kisvállalkozása díjnak lehet az esélyese. Kérjük, amennyiben hasonló dilemmák előtt állnak, a pályázat megírása előtt keressenek bennünket telefonon!

A különdíj mércéje

Az üzleti weboldal elbírálásában döntő szempont a honlap szerkezete, felépítettsége, az információk minősége, a naprakészség, az interaktivitás mértéke, a szolgáltatások fejlettsége. Az újdonságok alkalmazása, továbbá a vállalat által kitűzött célok tartalmi és képi teljesítése. A weblapok elbírálására külön szakmai előzsűrit kértünk fel, melynek tagjai az Onlinemarketing.hu Kft. tanácsadója és a www.bencium.hu kft. ügyvezetője. A pontozott pályázatok eredményét átlagolják, majd az így kialakult sorrendben az első három helyezettet még egyszer értékelik és győztest hirdetnek. A különdíj a hagyományos Presztízs-plakett helyett üveg dísztárgy lesz, publicitásban azonban a többi díjhoz hasonló lehetőséget biztosít.

Idén alapszabály: maximum 4 oldalas esszé elegendő arra, hogy a pályázó megindokolja, miért szeretné magát megméretni a Presztízs Díjért folyó versengésben. Az anyagban ismertetni kell a vállalkozás rövid történetét, a tevékenységi formát, a célpiacot, a cég környezetre gyakorolt hatását, a végrehajtott beruházások kronológiai sorrendjét, az esetleges szponzori, mecenatúrai listát, bemutatni a jövőképet, a célokat, valamint az üzleti weboldalt. Ez a felsorolás valamennyi díj esetében alkalmazható, azzal a kiegészítéssel, hogy a környezetvédelmi díjért pályázónak a vállalkozás környezetre gyakorolt hatását, valamint elsősorban a végrehajtott környezetvédelmi beruházások, másodsorban az egyéb fejlesztések kronológiai sorrendjét kell feltüntetnie.

A siker záloga lehet, hogy egy vállalkozás mennyire növelte üzleti potenciálját és nyereségességét az elmúlt év során, s hogy tevékenysége milyen pozitív hatást gyakorolt a régió gazdaságára. Az év üzletembere díj kategóriában az nyerhet, aki személyes munkájával, ötleteivel, elhivatottságával és kiterjedt kapcsolatrendszerével kiemelkedő mértékben járult hozzá saját vállalkozása sikeréhez. Az elbírálásnál a vállalkozás, vállalat növekedésében szerepet játszó valós, személyes közreműködés foka a meghatározó.

Kategóriák

A foglalkoztatottak száma alapján idén pályázni lehet Az év kisvállalkozása (1-5 fő), Az év középvállalkozása (6-20 fő) és Az év vállalkozója (20 fő felett) díjra. További kategóriák: Az év üzletembere (ezzel a kimagasló, a vállalat sikerét meghatározó személyes teljesítményt jutalmazzuk), az Üzleti innovációs, valamint a Környezetvédelmi díj.

Kérjük, minden egyéb kiegészítés, tájékoztató jellegű dokumentum csak a pályázati anyag mellékleteként jelenjen meg. Feltétlenül mellékelni kell egy 90 napnál nem régebbi cégkivonatot, amely lehet másolat is, s ha rendelkezésre áll, az utolsó két év mérlegbeszámolóját (elfogadunk másolatot is). Csatolni kell egy olyan nyilatkozatot, amelyben a pályázó kijelenti, hogy vállalkozása a múltban és a jelenben nem állt (áll) adó- és társadalombiztosítási mulasztás, csalás miatt kezdeményezett eljárás alatt. A mellékletekben jelenti ki a potenciális nyertes, hogy korrekt, példamutató üzleti magatartásával érte el eddigi eredményeit. Örömmel vesszük, ha más vállalkozók, vevők, beszállítók ajánlása, illetve más, elért díjak vagy elismerések tanúsító okleveleinek másolata is szerepel a mellékletek között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a fiatal cserbenhagyó

Tovább olvasom