Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Pro Urbe a városért

A Pro Urbe ideológiai terhek nélkül nyitott minden irányba, amely Győr érdekeit szolgálja. Az egyesület nemrég tartotta tisztújító közgyűlését.

Az idén tízéves Pro Urbe Egyesület jelenleg négy képviselővel vesz részt a városi közgyűlés munkájában. A közelmúltban tartott tisztújító közgyűlésen a tagság megerősítette az eddig is vallott elvet, miszerint az egyesület Győr „fejlődéséért, ideológiák terhétől mentes cselekvést folytató polgári civil szervezet”, hangsúlyozta a tegnap tartott sajtótájékoztatón Bárány István ügyvezető alelnök. Mindehhez csatlakozva dr. Écsi Béla elnök elmondta: ennek szellemében megbecsüléssel támogatják többek között „a bátor győri értelmiségiek indította”, a megyeszékhely jövőjéről szóló, az

Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését szorgalmazó-elemző vitafórumot, a Frigyes-laktanyával, a Széchenyi tér rekonstrukciójával kapcsolatos elképzeléseket. Ahogy az elnök fogalmazott: mindenkivel szövetkeznek, de senkivel sem kötnek szövetséget. Számukra Győr az első, a város polgárainak a véleménye fontos, és szeretnék, ha a jövőben is a mérleg nyelveként munkálkodhatnának a közgyűlésben. Az egyesület egyébként december 15-e után elérhető a www.prourbegyor.hu internetes címen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három királyok gyerekeknek

A gyerekekkel együtt elkészíthetők ezek a vidám háromkirályok, hőre keményedő gyurmából. Tovább olvasom