Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Pro Urbe az újabb részönkormányzatokért

A Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesület Győrben a minimális számú aláírásokat már összegyűjtötte.
Marcalváros I-en mintegy tizenegyezren, Győr-Újvárosban több mint hétezren laknak. A Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesületnek meggyőződése, hogy a két városrészben lakókat hatékonyabban képviselnék a városrészekben létrehozandó részönkormányzatok, az azokba a helyben élőkből választott, az ott élők gondját közvetlenül érzékelő emberek. Bácsán, Ménfőcsanakon, Győrszentivánon, Kismegyeren, Gyirmóton és Likócson már részönkormányzatok dolgoznak, a törvény értelmében ezeken a hajdan önálló településeken kötelező a létrehozásuk.

A város más kerületeiben is alakíthatóak, ahhoz azonban a közgyűlés jóváhagyására van szükség. Az eddigi kedvező tapasztalatok alapján kezdeményezi az egyesület, hogy a sokak által lakott Marcalváros I-en és Újvárosban is a városrészekért dolgozni akarókat helyben lakók képviseljék.

Az egyesület pénteken tartott sajtótájékoztatóján Bárány István, az egyesület elnöke elmondta: Budapesten Ferencvárosban József Attila-lakótelep tipikusan paneles, részönkormányzat működik ott és jók a tapasztalataik – tudták meg náluk járva tapasztalatcserén. Az egyesület tovább gyűjti az aláírásokat, hogy majdan kezdeményezhessék Marcalváros I-en és Újvárosban a városrészi önkormányzat felállítását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szép halálért dolgoznak

A hospice-szolgálat nemes feladatának tekinti a gyógyíthatatlan betegek és hozzátartozóik lelki… Tovább olvasom