Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Probléma vagyunk Kanadának

Magyarország problémává, "első számú forrásországgá" válik a kanadai a menedékkérelmek tekintetében - közölte kedden a kanadai bevándorlásügyi miniszter azzal összefüggésben, hogy menedékjogot kért Kanadában négy magyar állampolgár, aki a vancouveri téli olimpia megtekintésére érkezett az országba - jelentette kedden a torontói CTV News hírtelevízió.
A televízió szerint összesen hét olyan külföldi kért menedékjogot Kanadában, aki a vancouveri téli olimpiára érkezett: négyen közülük magyarok, ketten japánok, illetve egy orosz is van köztük.

Magyarország problémává válik a kanadai bevándorlási és menekültügyi rendszer számára - idézi a tévé internetes oldalán Jason Kenney-t, az állampolgársági és bevándorlási ügyek miniszterét.

Kenney szerint Magyarország Kanada "első számú forrásországává" válik a menedékkérelmek tekintetében, havonta több száz magyar állampolgár folyamodik Kanadában menedékjogért.

"Ami tényleg furcsa, az az, hogy a magyar menedékkérők 97 százaléka később visszavonja kérelmét... Nincs válaszom arra, hogy ez miért történik" - mondja a miniszter.

A tárcavezető azt feltételezi, hogy ez azért van, mert a menedékkérők munkavállalási engedélyt, segélyt és más szociális juttatásokat kaphatnak azután is, hogy visszavonják menedékkérelmüket. Kenney azt mondja: nehezen tudja elképzelni azt, hogy Magyarországról "igazi menekültek" érkeznek, még akkor is, ha ők a roma kisebbségből valók.

"Magyarország az Európai Unió tagja, demokratikus ország, ahol maradéktalanul érvénysülnek az emberi jogok. Jólehet az ott élők kihívásokkal szembesülnek, nincs bizonyíték államilag folytatott üldöztetésre" - mondja Kenney.

A torontói hírtelevízió megszólaltatja Richard Kurland bevándorlási ügyekre szakosodott jogászt, aki bizarrnak tartja azt a szabályozást, hogy engedélyezik a szociális juttatások felvételét olyanok számára is, akiknek menedékkérelmét már elutasították, vagy akik maguk vonták vissza kérelmüket. Szerinte az ilyen menedékkérők visszaélnek Kanada nagylelkűségével.

Kurland szerint a magyarországi menedékkérők nagy többsége roma közösségből való, és elsősorban az egészségügyi ellátás, az oktatás, illetve más szociális szolgáltatások miatt érkeznek Kanadába. Ha ők - a romák - valóban üldöztetésnek lennének kitéve, sokkal könnyebben tudnának eljutni más európai uniós országokba - mondja a jogász.

A magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra ahhoz, hogy beutazhassanak Kanadába, és Jason Kenney szakminiszter azt mondja, hogy a kanadai kormány jobb szeretné, ha ez így is maradna. Hozzátette azonban, hogy a menekültügyi rendszert érintő változások folyamatban vannak.

"Az egyik tanulság az, hogy ki kell igazítani a menekültügyi rendszerünket" - mondja a tárcavezető.

Olvasóink írták

 • 14. dodó 2010. március 03. 16:24
  „Még egy ilyen rasszista ország, mint Kanada, nincs a földön!

  Évente 400 000 (négyszázezer) bevándorlót fogad Szenegáltó Pakisztánig, ugyanakkor lehúzza a rolót párszáz Mo-i talpig becsületes cigány előtt? Nem gondolja végig, mit éreznek ezek az emberek, mit veszít ezzel Kanada?
  Ezek a művelt, képzett, nyelveket beszélő cigányok dolgozni, tanulni és a népszaporulatot segítenni mennének oda! Soha eszükbe nem jutna segélyt, lakást, TB ellátást visszautasítani, sőt jövedelmüket saját elhatározásból itthon jól elsajátított módszerekkel biztosan kiegészítenék! A környezetük átalakításába hasznosan beavatkoznának, a befogadó ország kultúráját színesítenék!

  Mi ez, ha nem kirekesztés? <moderálva>”
 • 13. szpirigonzálesz 2010. március 03. 16:00
  „Állampolgárság megvonásával és hazánk területéről való kitiltással kellene büntetni az ilyen viselkedést,
  amely tudatosan a magyarság lejáratását eredményezi külföldön.”
 • 12. airwaves 2010. március 03. 15:52
  „Emlékezetes, amikor egyik vezetőjük ( bizonyos Krasznai "úr") azzal fenyegetőzött, hogy Stassburgig is elmegy az üldöztetések miatt. Fajtársait arra biztatta, hogy vándoroljanak ki. Pl. Svédországba, ugyanis ott TÖBB A SEGÍÍÍLY. Tehát ezek soha, sehol sem akarnak dolgozni!!!!!!!!!!!!!!!! Tisztelet a kevés kivételnek. De amit megtehetnek, azt csak ebben a tetves országban engedhetik meg maguknak...”
 • 11. Mathiasking 2010. március 03. 15:17
  „Ebből mi következik? A magyar kisebbségi kérdésre ott sem tudnak választ adni. Az bizonyos lett számomra, hogy a kisebbségiek ott is csak élősködni és ingyen élni akarnak. De! Ott nem nézik jó szemmel és nem is tűrik. Talán a demokratikusság keretei között el kellene gondolkodni az itthoni megoldásokon. Nem kell nekünk nemzetközi bonyodalom ez miatt. Menjenek Afganisztánba harcolni a T. romák. Bőrszínben nem rínak ki az őslakosoktól és a nemzetközi erők is örülnének a hozzáállásukhoz, hogy élő erőben segítik a nemzetközi csapatokat.”
 • 10. KG1947 2010. március 03. 15:01
  „5. demeterkornel, drámai és pontos elemzés.
  De azért vagyunk ilyenek egy páran, mint te.
  És bízunk benne, hogy legalább a szándékokban azonnal,
  az eredményekben később meg fog ez a helyzet változni.

  Aki komolyan gondol (és számol) az 1998-2002. közötti időre, az bízzon!”
 • 9. rozator 2010. március 03. 14:54
  „Nekünk is probléma Kanada! Miért nem viszi az összeset?”
 • 8. Hmmm... 2010. március 03. 14:52
  „Kanadaban mar evekkel ezelott ruheltek a "magyarokat". Ez a koztes allapot a legkenyelmesebb. Nem kell az allampolgarsaggal jaro kotelezettsegeket vallalni, ugyanakkor a segelyt es az egyeb tamogatasokat lehet elvezni. Ez jobb mint Magyarorszagon! Mindenhol csak lejaratnak bennunket es az allamvezetoseg semmit sem tesz.”
 • 7. KolompárRómeó 2010. március 03. 13:05
  „..... rasszista kanadaiak. Nem ismerik a jóravaló, a segélyt büszkeségből is elutasító, csakis dolgozni és adót fizetni akaró, kultúrájukat magas szinten művelő romákokat.”
 • 6. moderator 2010. március 03. 11:17
  „"Magyar" ne lopj szindróma.”
 • 5. demeterkornel 2010. március 03. 11:12
  „Na most szembesülnöm kellett azzal, hogy hülye vagyok. Magyarországon élek, itt dolgozom, és vállalkozom, küzdök azért, hogy az igen magas adót, valamint a hitelem törlesztőrészleteit ki tudjam fizetni. Szemem sem rebben, amikor szerdánként 5-6 forintot ugrik a benzin ára, vagy amikor adócsökkentés címén átláthatatlan újabb adónemek látnak napvilágot, amiktől persze végülis több adót kell majd fizetnem. (Plusz új számlázóprogramot, tömböket venni, stb.)
  És a legrosszabb az, hogy még mindig ragaszkodom az országhoz, aminek a vezetői minden évben több bőrt húznak le rólam. Továbbra is szeretnék itt dolgozni. Egyszóval: ÉN HÜLYE VAGYOK!”
 • 4. flexsnake 2010. március 03. 11:05
  „A menedékkérők nem dolgozni mennek.

  "Ami tényleg furcsa, az az, hogy a magyar menedékkérők 97 százaléka később visszavonja kérelmét... Nincs válaszom arra, hogy ez miért történik" - mondja a miniszter.

  Nekem viszont van: miután a menekültstátusznak elég komoly feltételei vannak: bizonyítani kell hogy őt abban az országban ahol élt életveszélyesen üldözték, ellehetetlenítették. Aki európai országból kér ilyen státuszt azt körberöhögik. Demokratikus államokból nincs menekültstátusz.”
 • 3. geza 2010. március 03. 10:17
  „Szerintem a következő a dolog: Valakik akár magasz szinten akik ismerik a jogszabályokat, hézagokat, felbérelik a cigányokat (4 általánost végzetteket), hogy menjenek ki. Cserébe a segélyük egy nagy részét ez a "szervezet" elveszi tőlük. Kvázi mint mikor a kurvát futtatják és elszedik a pénzének nagy részét.”
 • 2. Birodalmi 2010. március 03. 10:06
  „nem mi vagyunk! hanem az innen kivándorló <moderálva> c.gányok!”
 • 1. 751510 2010. március 03. 09:58
  „"Magyar állampolgárok"...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fizethetünk a lottóért bankkártyával

Hétfőtől, március 1-től megszüntette a bankkártyás fizetés lehetőségét saját értékesítő helyein a… Tovább olvasom