Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Pszi kampány

a közlekedésbiztonságért

A győri polgármesteri hivatal ma mutatja be s indítja el három akcióból álló őszi közlekedésbiztonsági kampányát. A kampány több szakmai szervezet együttműködésével jött létre, célja, hogy a Győrben közlekedők megismerjék a városban megépült új speciális körforgalmak és a Nádor aluljáró közlekedési szabályait.
A december közepéig tartó akciósorozat első szakasza az 50 ezer példányban megjelenő közlekedésbiztonsági kiadvány, amely hasznos útmutatót és tanácsokat ad az új csomópontokban közlekedő autósoknak, kerékpárosoknak, valamint gyalogosoknak egyaránt. A kampányra egységes logó hívja fel a figyelmet, amelynek szlogenje: „Felelősséggel, biztonsággal, balesetmentesen”. A kampány indulásakor, november 3-án az Árkád-csomópont környékén a közlekedőknek osztanak a most megjelenő színes, hatoldalas kiadványból. A kiadványt terjesztő személyeket a kampány logójával ellátott „neonmellényükről” ismerhetik fel. Jövő héten a kiadványt huszonötezer példányban eljuttatják a város összes általános és középiskolás diákjának, mivel az elsődleges célok között a fiatalokat és rajtuk keresztül a szülőket is szeretné megszólítani a kampány. Az útmutató praktikus információkat tartalmaz a tanulók számára, hisz gyalogosként vagy kerékpárosként ők is nap mint nap részt vesznek a közlekedésben, ezért fontos, hogy ismerjék az ehhez szükséges alapvető szabályokat. A felnőttek is hasznos tanácsokat kapnak a csomópontok használatáról. Ezenkívül a kiadványt megkapják a város felsőoktatási intézményei, az autósiskolák és a célzott közlekedési csomópontokhoz közel eső kereskedelmi központok.
A kampány második fázisa egy DVD-összeállítás, amely részletesebb és a fiatalok számára vonzó, vizuális formában készül, ezt 29 győri általános és 30 középiskola, a gépjárművezetést oktató intézmények, valamint a könyvtárak egy-egy példányban megkapják. A DVD november végére jut el ezekbe az intézményekbe és szervezetekhez, melynek feldolgozásához az iskolákban a városi rendőrkapitányság szakemberei felajánlották közreműködésüket.
Decemberben zajlik a harmadik akció, egy udvariassági kampány, melynek célja, hogy reggel az iskolába igyekvő diákok számára szimpatikusabbá tegye a tömegközlekedést a „szülői autós szállítással” szemben. A kampány tartalma, hogy reggel 7–8 óra között az akció logóját használó

autóbuszokat – amelyek tömegesen diákokat is szállítanak az iskolák irányába – a többi közlekedő engedje gyorsabban előbbre jutni, tegyék szabaddá a buszmegállóöblökből való kihajtást, adjanak szabad utat a különböző közlekedési szituációkban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A díszítés és a művészi tálalás fortélyai

A karácsonyra megjelenő, olvasóink által beküldött receptekből válogatott szakácskönyv készítése… Tovább olvasom