Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Pszichiátriai betegek tárlata mától az üvegpalotában

Negyvenhét pszichiátriai beteg több mint 70 alkotását láthatják keddtől az érdeklődők a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ aulájában Budapesten.
A tárlatot negyedjére rendezik meg, a közönség a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Kreatív és Művészetterápiás Műhelyében idén készült képzőművészeti alkotásokat nézheti meg.

2005 óta minden évben megrendezik a kiállítást. A pszichiátriai betegek rehabilitációjában kiemelkedő szerepe van ugyanis a művészeti alkotó tevékenységnek - mondta a Független Hírügynökségnek Simon Lajos, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és a Pszichoterápiás Klinika egyetemi docense, a tárlat főszervezője.

A klinika munkatársai fontosnak tartják, hogy a betegek megjelenjenek a nyilvánosság előtt, és vállalják alkotásaikat. A művészeti tevékenység elősegíti pozitív önértékelésüket, valamint a betegekkel szembeni társadalmi előítéletek feloldásában is szerepet játszik - hangsúlyozta a kiállítás szervezője.

Ebben az évben 47 beteg 72 képzőművészeti alkotását nézhetik meg az érdeklődők a Semmelweis Egyetem nemrégiben átadott "üvegpalotájában". Simon Lajos elmondta azt is: már szervezik, hogy 2009-ben egy jelentős budapesti kiállítóhelyen az 5 év legjobb alkotásaiból összeállított válogatást mutassanak be a közönségnek.

A művészetterápiás műhely idei alkotásaiból nyílt kiállítás december 20-ig tekinthető meg a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ aulájában, a Tűzoltó u. 37-47. szám alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a 13. havi nyugdíj korlátozását

Az Országgyűlés kedden név szerinti szavazáson 210 igen, 169 nem szavazattal és 1 tartózkodással… Tovább olvasom