Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Pünkösdi eljegyzésre várják a párokat Badacsonyban

A Rózsakő legendája alapján Pünkösd vasárnapra fiatal párokat várnak Badacsonyba, hogy ott jegyezzék el egymást, és vendégeikkel koccintsanak az erre az alkalomra készített Eljegyzési Borral. A hosszú hétvégén nemcsak a szerelmeseknek, hanem a családoknak is számos programot kínálnak a környéken: lesznek nyitott pincék, bortúrák, kézműves bemutatók és koncertek is.
A termékenység, az újjászületés és a párválasztás ünnepe alkalmából tömeges eljegyzésre készülnek Pünkösd vasárnap a badacsonyi Rózsakőnél. A legenda szerint azok a szerelmesek, akik háttal a Balatonnak leülnek a nagy bazaltsziklára, még abban az évben összeházasodnak. Ennek a hagyománynak az apropóján idén először várják azoknak a pároknak a jelentkezését, akik szeretnék így összekötni az életüket.

A fiatalok és vendégeik május 11-én, vasárnap,11 órakor Pünkösdköszöntő menettel sétálnak a badacsonytomaji Bazalttemplomtól a Rózsakőhöz, hogy ott eljegyezzék egymást. A nagy alkalomra mostantól minden évben készül egy úgynevezett Eljegyzési Bor, amivel a szerelmesek koccinthatnak, és a ceremónia végén egy palackkal kapnak is a badacsonyi kéknyelűből - mondta el Borbély Tamás borász, a rendezvény egyik szervezője, az idei Eljegyzési Bor készítője.

A párok a Badacsonytomaji Tourinform irodánál jelentkezhetnek a 06-87/431-046-os telefonszámon vagy a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen.

A hosszú hétvégén egyéb programokkal is várják a vendégeket a badacsonyi borvidéken. A környék több pincészete bekapcsolódott az országos Nyitott Pincék rendezvénybe, de helyi kezdeményezésre szombat, vasárnap és hétfőn kinyitnak olyan helyek is, amelyek egyébként nem látogathatók. Emellett a termelők lovas kocsis, dzsipes bortúrákat is szerveznek a hegyekbe - tette hozzá Borbély Tamás.

A hétvégén tartják a Fiatal Művészek Fesztiválját is, amelyen bemutatkoznak a környék kézművesei, fazekasok, kosárfonók, bábkészítők és bőrművesek. A kirakodóvásár mellett a kicsiket játszóházzal és családi programokkal várják, míg a felnőttek koncerteket hallgathatnak.

A Pünkösd Badacsonyban elnevezésű eseményről további információk a www.badacsony.com weboldalon találhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak egy csatornában a Balaton mellett

Egy 19 éves somogyszentpáli fiatalember holttestét találták meg csütörtökön járókelők… Tovább olvasom