Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Puskás Ferenc özvegye is tiltakozik az MSZP kampányfilmje miatt

Puskás Ferencné, az egykori világhírű magyar labdarúgó özvegye is tiltakozik az MSZP kampányfilmje miatt, amelyet előző nap az RTL Klub kereskedelmi csatorna is kifogásolt szerzői jogsértés miatt.
Puskás Ferencné hétfőn az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta: tiltakozik Puskás Ferenc nevének kampánycélú felhasználása ellen, s egyúttal azt kérte, aki teheti, ítélje el és közösítse ki azokat, akik ilyen gátlástalan politikai eszközökkel élnek.

Kifejtette: megdöbbenve értesült arról, hogy az MSZP kampányfilmjében férje nevét és arcképét is felhasználták "mindenfajta hivatalos felhatalmazás, s egyáltalán, erkölcsi alap nélkül". Kitért arra, hogy a propagandaanyagot "azok politikai örökösei" készíttették, akik miatt férje "huszonöt éven át nem térhetett haza, Magyarországra".

A 2006-ban elhunyt labdarúgó özvegye hangsúlyozta, hogy Puskás Ferenc igyekezett magát a lehető legtávolabb tartani a napi politikától. Puskás Ferencné ezért kötelességének érzi "tiltakozni minden hasonló kísérlet ellen, különösen az MSZP mostani váratlan és felháborító akciója ellen" - olvasható közleményében.

A húszperces kisfilmet vasárnap mutatta be Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, és azt mondta: a film Magyarország ma elnevezésű kampányuk része. A kampányfilmben egyebek mellett az hangzik el, hogy Orbán Viktor kormányzása tönkretette az országot, a kormánypropaganda pedig elszakadt a valóságtól.

Az RTL Klub vasárnap közleményében tudatta az MTI-vel, hogy szerzői jogsértés miatt levélben fordult az MSZP-hez, mert a párt Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: szabályszerűen jártak el, amikor a párt kisfilmjében felhasználták a kereskedelmi csatorna híradójának részleteit. Álláspontjuk szerint a közösségi videomegosztó portálon bárki szabadon felhasználhatja a felvételeket, ha megjelöli a forrását, és ennek ők eleget tettek, mert, mint fogalmazott, egyértelműen és jól látszik, hogy a filmhez használt képanyagok mely televíziótól származnak.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. jambrik 2013. március 05. 21:55
  „Lakitelket nézd meg hogy kiépítették. Még rendőrlámpa is van, a falu végén egy más mellett több benzinkút, minden aszfaltozott. Bezzeg régen, én akkor is ismertem, nem messze laktunk a falutól! Ugye mit hoz a politika!! Bezzeg Csanytelek, olyan mint volt , sáros koszos, pedig hasonló kaliberű falvak voltak!!”
 • 76. ossian33 2013. március 05. 21:53
  „74. nemezis 2013.03.05. 20:15
  Milyen értékről beszélsz? Mi hasznunk belőle???? Nem oszt nem szoroz, h egy bantu vagy egy indián hallott már Puszkaszról.”
 • 75. pardon 2013. március 05. 20:17
  „öcsi bácsi mondása-kispénzkisfoci,nagypénznagyfoci”
 • 74. nemezis 2013. március 05. 20:15
  „roxper, te szelektív agyú. Add hozzá azt az értéket, amit Puskás Ferenc neve hozott az országnak. Vajon miért van az, hogy Patagóniától Kanadáig a "Puszkasz" név ugrik be Magyarországról? Esetleg a "gulasch".”
 • 73. baba60 2013. március 05. 19:07
  „Puskásné akkor nem tiltakozott amikor férjét ágyútalpon és díszsortűz kíséretébe temették a baloldali kormány idején. Akkor sem volt politika? Ez csak most az? Ennél mélyebbre nem lehet süllyedni!”
 • 72. szatyi 2013. március 05. 16:10
  „Kedves jobboldaliak!

  Az MSZP köszöni a sok-sok ingyenreklámot a kampányfilmjéhez! Egyre nő a nézettsége. Csak így tovább!”
 • 71. Bcsabi75 2013. március 05. 16:10
  „70: A lakitelki mdf-es Lezsák most O.V. mellett a fideszben csücsül ...”
 • 70. toth.andras.akos 2013. március 05. 15:52
  „Van azért még mit tanulni. Az MDF-es kampányfilm jobb volt: http://www.youtube.com/watch?v=gZrolqyn_wg
  :-)”
 • 69. pala1964 2013. március 05. 15:22
  „hát nem azért a húsz fillérért (hogy korhű legyek), de Puskás Öcsi, minden idők egyik, ha nem a legnagyobb labdarúgózsenije NEM politikai okokból lépett le: ő bizony korábban a most az özvegye által olyannyira lenézett és megvetett rendszer egyik kirakatembere és haszonélvezője volt, és nem ellenállási okokból ment (azaz maradt) kinn - többedmagával

  az más kérdés, hogy jobb a bukéja, ha erről elfeledkezünk egy kicsit...

  még egy: rendszerváltáskor SEM az MSZP-ben volt a legtöbb "régi káder" - ahogyan ma már több az öreg a nemfiatal-nemdemokraták közt, mint a ´szegfűsök´ közt - ergo régi káder is több van a kormánypártiak soraiban.

  utolsó: talán a Puskás-család a korábbi, az mszp-érához köthető hivatalos piedesztálra emelés és dísztemetés, stb. idején lett volna ilyen kényes-finnyás (amúgy meg baromira nem kell semmilyen beleegyezés, jóváhagyás, ennyi)”
 • 68. Bcsabi75 2013. március 05. 15:09
  „66 studyfy: mozimasiniszta helyett válaszolnék (ha megengeded). Azon a 1,5 millió fideszesen kívül, biztos hogy a maradék 6,5 millió NEM Fideszes, magyarán: KORMÁNYVÁLTÁST akar!!!”
 • 67. Bcsabi75 2013. március 05. 15:02
  „62, Rotkiv: Tudod, azon nem lehet vitázni :) A tényt mutatja be. Viszont nagyon jó, hogy előjött pár szög, ami eddig takarta valamilyen szinten magát. RTL Klub (kimondható, Nyerges féle tévé). Még valami kimondható: A Fidesz még mindig nagyon fél az ellenzéktől. Máris megint perekkel fenyegetőznek. Érdekes, amikor kiplakátolták a Bajnai - Gyurcsán lejárató - rágalmazó plakátokat. Ők nem perelték be Bayerékat (Békemenet). Pedig lett volna rá simán pénzük és meg is nyerték volna. Ezek meg itt máris fenyegtőznek....

  Ennyivel is többet ér a baloldal!!!”
 • 66. studyfy 2013. március 05. 14:42
  „Én abban sem vagyok biztos, hogy az egész ügyről tud Bözsi néni. Érdekes módon a többség nem a filmtartalmának igazságát vitatja, hanem azt hogy aki szerepel benne, az jogosan szerepelhetett-e a filmben. Szerintem a kampánynak ez is része, ugyanúgy mint a Fidesz levelek, óriásplakátok amelyet ugyanúgy a mi adóforintjainkból fizetnek.
  Mozimasiniszta, Te tényleg azt hiszed, hogy a másfél millió Fidesz szimpatizánson kívül - aki nemért egyet a jelenlegi kormány intézkedéseinek nagy részével - mindenki szocialista?”
 • 65. howatowabb 2013. március 05. 14:22
  „No, és furcsa, de amikor kellett a speciális ágy is ugyanaz a kormány volt, meg né, má, a temetéskor is! Akkor de jó volt, mert nagyon szerény volt a körülmény! Narancsos fuvallatot érzek, olyan tavaszias! Persze, hogy nem térhetett haza 25 évig! Még, jó, hogy nem! Tán itthon kellett volna maradni!”
 • 64. howatowabb 2013. március 05. 14:16
  „Nem olvastam végig a HSZ.-kat, de szerintem az özvegy elégedjen meg párja után kapott nyugdíjjal! Persze, hogy nem politizált a kedves párja, nagyon sokáig nem élt itthon! Utána meg ugyan mibe szólt volna bele?”
 • 63. scott1 2013. március 05. 14:12
  „Eléggé képszakadásos történet a Puskás (született: Purczeld) Ferenccel kapcsolatos marketing, amikor 2010 végen annak az Erdei Ferencnek állíttattak szobrot, aki a rákosi-éra belügyminisztereként 164 ezer németet telepíttetett ki a kollektív bűnösség elvét Magyarországra is "kiharcolva"! A fiatal Puskás egyetlen szerencséje az volt, hogy a Honvédba játszott, ezért a Honvédelmi Minisztérium közbenjárásával maradhatott.
  De gondolom ez kimaradt a filmből...”
 • 62. Rotkiv 2013. március 05. 13:51
  „Ennél sokkal érdekesebb lenne, ha a valaki a film tényszerű állításait, közléseit és üzenetét vitatná, erről azonban szó sincs. Igazán felhháborító:-)”
 • 61. macs 2013. március 05. 13:38
  „Furcsa a bunkócskáról olvasni, amikor szinte napi gyakorlat, hogy a vitában az érvek fogytán, vagy sok esetben az érvek hiánya miatt, egyre durvább, személyeskedő hang jelenik meg. Sokan erőből kívánnak megoldani mindent, aki ellent mer mondani azt elég agresszíven ledorongolják, és lealázzák. Szóval, bagoly mondja verébnek....... :-DDDDDDDDDD”
 • 60. Agyalapi 2013. március 05. 13:33
  „Nagyon jó az MSZP-nek ez a tiltakozási hullám, hiszen minél többen tiltakoznak a film miatt, annál többen nézik meg és jönnek rá, hogy milyen igaz.”
 • 59. macs 2013. március 05. 13:32
  „Értem én, hogy Puskás nagy focista volt, és volt egy Aranycsapat is, de ez már a múlt? Nem a mával és a holnappal kéne végre foglalkozni? :-(”
 • 58. bánki 2013. március 05. 12:39
  „Összefoglalva : az MSZP egy mezei bunkócska párt!

  ,,Sose hallok olyan gyönyörű nótaszót,
  Amilyent sihedernyi koromban.
  A szívembe nyilall, ez a bús, régi dal,
  Kicsordulnak a könnyeim nyomban!

  Hej, te bunkócska, te drága,
  Hej, te eleven fa gircses-görcsös ága,
  Te drága...! Segíts most!

  Nagyapákról e dal unokákra maradt,
  Unokákra maradt ez a szerszám.
  Ha nagy baj van veled, soha el ne feledd,
  Hogy van bunkócska, van még ezerszám!

  Hej, te bunkócska, te drága,
  Hej, te eleven fa gircses-görcsös ága,
  Te drága...! Segíts most!

  De ha eljő a nap, mikor ébred a rab,
  S lekötött kezét, lábát kinyújtja,
  Aki ellene volt, az a fűbe harap,
  Mert a bunkó a földre lesújtja!

  Hej, te bunkócska, te drága,
  Hej, te elven fa gircses-görcsös ága,
  Te drága...! Segíts most!"”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a devizahitelesek kontra AXA Bank polgári per

Összesen mintegy 30 hitelügyletben hozzávetőleg 5-15 milliós kölcsönt vettek fel 2006 és 2009 között. Tovább olvasom