Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Puskin-érem a győri professzornak

Az Orosz Föderáció 2005. december 21-én kelt elnöki rendelete alapján Puskin-érem kitüntetést kap dr. Bakonyi István egyetemi tanár, a győri Széchenyi István Egyetem oktatója.
Az indoklás szerint a győri professzor jelentős mértékben járult hozzá az orosz és a magyar kultúra kölcsönös megismertetéséhez, a nyelvi, szakmai kommunikációs képzés gazdagításához, az Orosz Föderáció és a Magyar Köztársaság közötti oktatási és tudományos kapcsolatok erősítéséhez.
A rangos kulturális elismerést március 1-jén Budapesten, a Nemzeti Múzeumban Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnöke adja át.
Az elmúlt évben a Nyelv- és Irodalomtanárok Nemzetközi Szövetsége (MAPRJAL) Puskin-díjjal ismerte el a nyelvész-filológus dr. Bakonyi István szakmai, tudományos tevékenységét. A Puskin-díjat 2005. december 29-én Washingtonban, a Nyelv- és Irodalomtanárok Nemzetközi Szövetsége elnökségi ülésén vette át a Széchenyi István Egyetem professzora. A MAPRJAL-nak több mint hetven ország képviseletében mintegy 60 ezer tagja van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesség az oktatásban

„ A diákok nem visszaélnek jogaikkal, hanem addig a határig élnek velük, amíg a pedagógus… Tovább olvasom