Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Rába-tulajdonosváltás: Grabo ki, Wallis be

A budapesti Wallis rt. közvetlen tulajdont szerzett a győri Rába rt.-ben, miután csütörtökön megvette a Graboplast rt.-től az eddig birtokolt 1.162.446 darabos részvénypakettjét.

A tranzakció hírét csütörtökön kora este, tőzsde zárás után sajtóközleményben tette közzé eladó és vevő. Az érintettek emlékeztettek arra, hogy a Graboplast rt., amelynek meghatározó tulajdonosa a Wallis, többször is jelezte, hogy szándékában áll a Rába-részvénycsomag értékesíté se. A Rába 8,38%-os tulajdonrészének közvetlen birtoklásával a Wallis-csoportnak nagyobb mozgástere nyílik a tulajdonosi érdekek érvényesítésére, ezért megkezdte a Rábával kapcso atos tulajdonosi stratégiájának kidolgozását – fogalmaz a közlemény. A Wallis rt. tulajdonosi képviseletét továbbra is Jancsó Péter látja el a Rába igazgatóságában.

Mint ismeretes, Jancsó Péter és a Wallis-csoport több meghatározó menedzsere az elmúlt napokban tulajdonrészt szerzett a Wallis rt.-ben. Erről lapunk csütörtökön számolt be. A tranzakcióról részleteket egyik fél sem árult el, a közleményben halvány utalás jelzi azt, hogy a Graboplast saját céljaira koncentrál. „A lakásbelső-burkoló termékeket gyártó és forgalmazó társaság kidolgozta 2007-ig szóló stratégiáját, melyben termelésének, forgalmának és eredményének megduplázása áll. A Graboplast rt. jelentős mértékben kíván növekedni, s e célok megvalósítására fókuszál" – fogalmaz a sajtóközlemény. Az adásvétel közzététele után Steiner László, a Rába rt. vezérigazgatója azt mondta a Kisal földnek, hogy nem érzékel drámai változást, mivel a Wallis rt. mint a Graboplast meghatározó tulajdonosa, ha közvetve, de eddig is a Rába tulajdonosa volt.


Kapcsolódó cikkek >>
Két fejlesztés a Rába-gyár helyén
Fejlesztés a Rába helyén
Rába rt.: elkelt a motor kft.
Tisztul a holding
Merre tart a Rába?
A Rába rt. már túljutott az átalakulás nehezén

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13,5 ezer font egy Harry Potter könyvért

13,5 ezer fontért kelt el egy ritkaságnak számító Harry Potter könyv egy angliai könyvaukción. Tovább olvasom