Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Rába Domínium kft., a sokoldalú cégcsoport

Ingatlanpiac - Öt nagy múltú vállalat összeolvadásával jött létre a Rába Domínium Ingatlan Kft. A cégcsoport, amelynek tevékenységét alapvetően a saját tulajdonban lévő üzleti ingatlanok (irodaházak, üzletház, üzlethelyiségek), ipari ingatlanok (raktárak, üzemcsarnokok), oktatási intézmények, szálloda hasznosítása, ingatlanbefektetések, valamint létesítménygazdálkodás alkotja, immár 15 éve működik Északnyugat-Magyarország ingatlanpiacán. A társaság fejlődése töretlen.
– Az utóbbi két évben végrehajtott befektetések összértéke már meghaladja a 4 milliárd forintot. Ingatlanvagyonunk jelentős részét bérbeadással hasznosítjuk. Jelenleg közel 100 cég, az egyéni vállalkozásoktól a világcégek magyarországi leányvállalatáig bérel ingatlant cégünktől. Bérlőink egyre több kapcsolódó szolgáltatásra tartanak igényt, melyet társaságunk ingatlanmenedzselés során elégít ki – beszél a társaság legújabb kori eredményeiről Rigó László tulajdonos, aki egyben igazgatója is a cégcsoportnak.

A társaság komoly részt vállalt a felsőoktatási fejlesztési program – népszerűbb nevén: oktatási PPP – keretében megvalósuló győri beruházásokban is. A program lényege, hogy a befektető saját finanszírozásában a létesítményt megvalósítja és hosszú távra bérleti jogviszony keretében az egyetem rendelkezésére bocsátja. Elsőként a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara számára, a volt Pattantyús-Ábrahám Géza Szakközépiskola megvásárlását és teljes felújítását, átalakítását végezte el egymilliárd forint értékű beruházás keretében, melynek átadása ez év januárjában volt, majd a Hotel Famulus tanszálló PPP-projektje következett. A 2,5 milliárd forintos beruházás alig egy év alatt határidőre készült el, és a kar kérésének megfelelően egy csillaggal – három helyett négy – magasabb minőségben, amely biztosítja a Hotel Famulus konferencia- és business-szállodarészlegének nagyobb versenyképességét. Ez ugyan 50–70 millió többletköltséget jelentett a végösszegét illetően, de mint Rigó László elmondta, számukra sem közömbös, hogy a 20 éves bérleti időszak alatt hogyan és milyen színvonalon üzemel a szálloda. Az épület másik szárnyában helyet kapott 200 férőhelyes kollégium is magas színvonalat képvisel a kollégiumok sorában.

A Rába Domínium Kft. – tulajdonosának sport iránti elkötelezettségének és lokálpatriotizmusának köszönhetően – Győr sportéletében is letette a névjegyét. A korszerű és impozáns multifunk-
cionális sportobjektum, a Marcal Teniszcentrum egy innovatív ingatlanfejlesztő beruházásnak is tekinthető, ám jóval több annál. Olyan beruházás, amely a jelenben a jövőnek épült, és amely akár zászlóshajója is lehet a régió teniszobjektumainak, hiszen a nemzetközi szabványoknak is megfelelő pályákon nemzetközi eseményeket is lehet rendezni, amelyek előnyére válnak mind a győri, mind a hazai teniszéletnek. A beruházás gazdasági megtérülése hosszú távon várható, de a jelenben nyújt kiváló lehetőséget a győri tenisz tömeg- és versenysport számára a fejlődésre, a bővülésre. Rigó László komolyan gondolja, hogy a kiváló edzők mellett a tehetségek felismerésére, gondozására megfelelő feltételek is szükségesek.
A cég középtávú elképzelései között a gyógyítás, egészségmegőrzés, prevenció területén tervezett befektetések szerepelnek.
Rigó László

Heller László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri biennále biennále díjazottjai

Tovább olvasom