Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Rába rt.: csökkenő veszteség

A Rába rt. középtávú stratégiájának megvalósítása jó úton halad, jelentősen csökkent a vesztesége.
– A Rába rt. tavasszal elfogadott középtávú stratégiájának megvalósítása jó úton halad, a társaság a harmadik negyedévben is tovább javította működési eredményét, s jelentősen csökkent vesztesége – jelentette ki tegnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Pintér István elnök-vezérigazgató.

A Rába-csoport három üzletágának árbevétele az előző évihez képest 24,6 százalékkal növekedett, s 33,3 milliárd forintra emelkedett az év első kilenc hónapjában. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett győri társaság a harmadik negyedévben már csak 400 millió forint alatti üzemi veszteséget ért el.

Pintér István hangsúlyozta, a Rába üzemi eredménye folyamatos javulást mutat. Az 1,9 milliárd forintos veszteség kevesebb, mint fele az egy évvel ezelőttinek, és a negyedévek során folyamatosan csökkent. A stabil javulás elsősorban a dinamikus árbevétel-növekedésnek és a hatékonyságjavító intézkedéseknek köszönhető. A társaság nettó eredményét 1,6 milliárdos pénzügyi veszteség rontotta, így az együttesen mínusz 3,3 milliárd forintot jelent.

A társaság legnagyobb árbevételű leányvállalata továbbra is a Rába Futómű Kft., amely 23 százalékkal 22 milliárd forintra, míg a Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. 7,9 százalékkal 8,7 milliárd forintra növelte árbevételét az első kilenc hónapban.

A Rába Jármű Kft. a harmadik negyedévben a tervezett ütemezésnek megfelelően folytatta a szállításokat a Magyar Honvédségnek, s ennek köszönhetően árbevétele-4,1 milliárd forint volt az első három negyedévben. Az üzletág üzemi szinten stabilan nyereséges: az év eddigi eltelt időszakában 184 millió forintos eredményt ért el.

Pintér István a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy az egykori Budai úti telephely 45 hektáros részéből egyelőre csak azt adták el, ahol az Árkád üzletközpont épül. A teljes terület értékesítésétől ingatlanszakértők szerint 8–12 milliárd forint bevételt remélhet a Rába. Továbbra is napirenden van az écsi próbapálya és a győri Konferencia Hotel hasznosítása.

A cég terveiről és jövőjével kapcsolatos kérdésekről is beszélt a Rába rt. elnök-vezérigazgatója lapunknak adott interjújában, amelyet hétfői, A Pénz Beszél mellékletünkben olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom