Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Rácponty

Hozzávalók 4 személyre:

1 db 2 kg-os ponty, 1 kg sárga burgonya, 4 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 0,3 l étolaj, 1 evőkanál őrölt édes paprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, 1 csipetnyi bazsalikom, 15 dkg füstölt szalonna, só, víz.

A halat megtisztítjuk, egészben hagyjuk. A fejétől a farkáig 2 cm távolságban bevagdaljuk és a bevagdalásokba vékony szalonnacsíkokat helyezünk, majd besózzuk és hűtőbe helyezzük.
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, sózzuk és a tepsibe rakjuk. Az elkészített  halat a burgonyára helyezzük, körberakjuk hagyma-, zöldpaprika-, paradicsomszeletekkel, majd az egész tepsi tartalmát ízlés szerint fűszerezzük. Étolajat és egy pohár vizet öntünk alá, és fólia alatt körülbelül 1 órát 200–220 fokon sütjük. Egy óra után levesszük a fóliát és felső sütéssel ropogósra pirítjuk (15–20 perc alatt 200–220 fokon). Ekkor locsolhatjuk meg ízlés szerint tejföllel, amit rápirítunk.

Kovács Lajos, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földalatti és buszjáratok nélkül maradt New York

Földalatti és buszjáratok nélkül maradt New York kedden a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja miatt… Tovább olvasom