Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Raffael pólóján Marian Cozma vérét azonosították

Raffael Sándor elsőrendű vádlott pólóján - amelyet a gyilkosság éjszakáján viselt - Marian Cozmának a vérét azonosították; erről az igazságügyi genetikai szakértő beszélt a Veszprém Megyei Bíróságon a csütörtöki tárgyaláson.
Azt már a nyomszakértő közölte, hogy a "tűfejnyi vérfoltok" fröccsenéstől és nem a vér elkenődésétől vagy lefolyásától keletkeztek. A szakértő szerint a vérfröccsenés szúróeszköz kihúzása után keletkezik.

A nyomszakértő rámutatott arra is, hogy Marian Cozmát hegyes és egyélű szúróeszközzel gyilkolták meg. Kitért arra is, hogy Ivan Pesic veseszúrásánál és Cozma leszúrásakor "nagy valószínűséggel" kétféle eszközt használtak. De Ivan Pesicet is egyélű eszközzel szúrták vesén - tette hozzá.

A szakértő elmondta: a lefoglalt kések közül négy esetében nem lehetett kizárni, hogy a bűntettnél használt eszközök, azaz Marian Cozma és Ivan Pesic sérüléseit okozhatták azokkal is.

Raffael Sándor megerősítette a szakértőt abban, hogy egyélű volt a kése, de a felső részének elején is volt egy kis éle, s csak a "törés után" volt tompa a felső foka. Elmondta, hogy a kése kicsi volt, 15 centinél semmiképpen sem hosszabb, mert a markában elfért. (A szerdai tárgyaláson az orvos szakértő azt közölte, hogy Marian Cozma szívén a szúrt csatorna 18,5 centiméter hosszú volt, s ahhoz legalább 15-18 centiméteres szúróeszközt kellett használni.)

A genetikai szakértő véleményében szerepel az is, hogy Sztojka Iván harmadrendű vádlott pólóján Marian Cozma, Ivan Pesic és Németh Győző vérét azonosították. Ennek azért van különös jelentősége, mert Sztojka Iván azzal védekezik: jelen sem volt a Patrióta lokál előtti verekedésnél, mert ő éppen akkor szaladt fel a bár lépcsőjén, értesíteni a társaikat.)

A bíróság pénteken újabb szakértők meghallgatásával folytatja a tárgyalást.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. január 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 5. Hmmm... 2011. március 25. 13:20
  „Csodalom, hogy meg csak most jutottak el arra a pontra, hogy a targyi bizonyitekokat megfeleloen es megfelelo technikaval vizsgaljak. Az ugy megerne azt, hogy fejlettebb nyomozasi gyakorlattal es technikaval rendelkezo, kulfoldi szakembereket hivjanak, ha a vadlottak fegyver hasznalata meg mindig ketseges. Bar szerintem nem.
  Csiszoltak ezek, profi bunozok! Ha megusszak az eletfogytiglant, akkor a tobbi ver szemet kap, s a magyar igazasagszolgaltatas soha nem lesz kepes ezt a fajta bunozest megtorni.”
 • 4. Falcao 2011. március 24. 21:16
  „Há dik mán bíró úr lehet az a póló nem is az enyímé vót.Sőt most hogy monggya ott se vótam.”
 • 3. jozko 2011. március 24. 17:31
  „Felfegyverkezett gyilkosok.
  Életfontosságú szervekre irányított szúrások!
  A megszúrtaknál nem voltak fegyverek.

  Minek itt gatyázni?!”
 • 2. deszkás 2011. március 24. 16:34
  „Mindig ezen buknak meg hogy hazudni se tudnak.”
 • 1. hahaha62 2011. március 24. 14:49
  „Még éppen időben---vagy azt hitték , hogy bodza színezte el? A jobb helyeken az ilyenek már régen fel lennének lógatva !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az államfő Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott

Országjárása harmadik állomásaként Jász-Nagykun-Szolnok megyébe látogatott csütörtökön Schmitt Pál… Tovább olvasom