Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Raffael Sándor bemutatta, hogyan szúrta meg Cozmát

A Cozma-gyilkosság elsőrendű vádlottja, Raffael Sándor csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon bemutatta, hogyan szúrt meg egy csíkos pólós embert 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt.
A vádlott kezéről erre az időre levették a bilincset. Raffael Sándor azt vallotta, hogy a jobb lábával nagy terpeszbe lépve, bal kezében a kést tartva előrehajolt és "teljesen rogyasztott" testhelyzetben alulról fölfelé nagy erejű szúró mozdulatot tett az eléje "berobbanó" csíkos pólós férfi felé. Hozzátette, hogy a fejét fel sem emelte, lefelé nézett. Arra emlékezett, hogy látott összerogyni egy alakot, akit körülbelül másfél méteres magasságban találhatott el a késsel.

A csütörtökön meghallgatott orvos szakértők igazolták ezt a magasságot és a szúrás irányát is. Mint mondták, Marian Cozma szívének körülbelül 155 centiméter magasságban kellett lennie, tehát a sportoló is "rogyasztott, legörnyedt pozícióban" volt. A szúrás a mellkason a 6-os és a 7-es borda között hatolt be és alulról fölfelé irányult, a "szúrt csatorna" - amely szinte kettévágta a szívet - 18 centis volt.

Raffael Sándor megjegyezte: nála 10 centiméter pengehosszúságú kés volt, amellyel szerinte nem lehet 18 centis szúrt csatornát okozni a mellkason.

Petkovics Tamás főorvos, igazságügyi orvos szakértő szerint létrehozható 10-12 centiméter pengehosszúságú késsel is 18 centis szúrt csatorna, ugyanis a mellkaskompresszió esetén (összehúzódás, kitágulás) akár 3-5 centivel is hosszabb lehet a szúrt csatorna, mint a kés hossza. (A bűncselekmény során használt kés -, amely a gyilkosság egyik legfontosabb tárgyi bizonyítéka lenne - nincs meg, így nincs információ annak a tényleges hosszúságáról.)

Az orvos szakértő kitért arra is, hogy Marian Cozma szemzúgának és homlokának a sérülései "nagy erőbehatástól" keletkeztek, ezeket okozhatta az is, hogy egy székkel lesújtottak a sportolóra.

Sztojka Iván harmadrendű vádlott kérésére a tárgyaláson lejátszották az egyik veszprémi nagyáruház videokamerájának felvételét. Ez a gyilkosság napján, 2009. február 8-án délben készült, a felvételen Sztojka Iván látható egy nővel vásárlás közben. A harmadrendű vádlott ezzel azt kívánta bizonyítani, hogy neki nem volt félnivalója, mert nem vett részt az emberölés bűntettében, nem volt oka bujkálásra; sőt két nap múlva önként jelentkezett a rendőrségen.

Pénteken a bíróság az igazságügyi pszichiáter szakértő véleményét hallgatja meg.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 11. Csonka László 2011. május 06. 21:27
  „10. deszkás 2011.05.06. 20:40 Ja a akkor gárda nem "polgár+biztonsági őrség funkcióban "üzemelt" (most +betiltva!) Mert ha "amúgy" baj van: Hol a gárda ??????? (felvonulás) Aztán +akik a legnagyobb hanggal hívták, <moderálva> alakulat, ugye !! "deszkás" vegye már a fáradságot, keresse +a netten akkori állományregisztrációt !!!!!!!! Rajtuk kérje számon, "hol a bánatba voltak?" Ahogy tudom a 64Vm. szegedi Torockai Laci vezetésével "afférba" kerültek, az az ügy is bíróságon !!!!!! Ha személyesen megkeres, odaadom T.Laci telszámát, személyesen érdeklődhet, de ne úgy, hogy deszkás !!!!!!!!!!”
 • 10. deszkás 2011. május 06. 20:40
  „Ha van "szegedi egység" akkor van Veszprémi is? Ha igen azok hol a bánatba voltak?”
 • 9. Csonka László 2011. május 06. 16:24
  „8. jozko 2011.05.06. 13:18 Most együtt demonstrálnak a "droidokkal" (vagy azok nem is igazi magyarok, netán kettős állampolgárok ?????????) De, a busó álarc sem rossz +oldás! Csak a baj, 2.év alatt, 3x öltözött át a szegedi egység, tagság+ kispénzűek, +büntik-bünti hátán !!!!!!! Támogatók+ az "ablakba" A titkosszolgálat elmarta őket !!!!!”
 • 8. jozko 2011. május 06. 13:18
  „....vagy ezentúl az őrjáratozó Polgárőrök busó álarcban masírozhatnak...”
 • 7. Csonka László 2011. május 06. 13:01
  „6. bánki 2011.05.06. 10:09 Kapaszkodjon + !!!!!!!! Csintalan telefonos cirkuszában, 1. kérdés hangzott el: Mi lesz a mohácsi busók-kal ??????????? Félelem keltők+egyenruhában közlekednek !!!!!!!!!!! Válasz: elmeállapot emlegetése, + lekeverés azonnal !!!!!!!!! Na, tényleg "Pipitér" úr, vége Mohácson a turista látványosságnak ?????????????? Busójárás - őrjáratozás ?????????????????”
 • 6. bánki 2011. május 06. 10:09
  „Rasszizmus !”
 • 5. Csonka László 2011. május 06. 09:19
  „Na mi történt, fordult a helyzet ???????? Az idő "+gyógyította" az amnéziát, vagy titokban nem "brómos" teát kapott, hanem "Cavinton"-ost !!!!!!!!!”
 • 4. oszi1 2011. május 05. 23:07
  „Na ilyenkor kellene a halálbüntetés!Azt bezzeg nem hozzák vissza,de "egyenruhásbűnözésre" hoznak törvényt!!!”
 • 3. StencilAtya 2011. május 05. 18:45
  „hogy is mondta a miniszterelnök "úr"? "nincs c.bűnözés....nincs felesleges élet" ?”
 • 2. Jozsoci 2011. május 05. 17:21
  „Nem irigylem a bírót, nincs tanú.”
 • 1. IVY 2011. május 05. 16:32
  „"Sztojka Iván harmadrendű vádlott kérésére a tárgyaláson lejátszották az egyik veszprémi nagyáruház videokamerájának felvételét. Ez a gyilkosság napján, 2009. február 8-án délben készült, a felvételen Sztojka Iván látható egy nővel vásárlás közben."

  Az ember, aki ott se volt.....
  Sőt! Még csak nem is e világon leledzik!
  Igazából csak a hologramja volt ott a bárban, akkor éjjel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már húsz uzsorást vettek őrizetbe Ózdon

Újabb uzsorások kerültek rendőrkézre Ózdon, a keddi akcióban hat embert fogtak el, ezzel már húszra… Tovább olvasom