Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Rágalmazásért beperlik Esztergom polgármesterét

Valótlanságot állított Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere, amikor pénteken élőszóban bejelentette, hogy Horváth Mihály felbujtóként játszott szerepet egy ellene szervezett állítólagos merényletben - közölte az érintett hétfőn, hozzátéve, hogy emiatt rágalmazásért beperli a polgármestert.
Horváth Mihály - utalva arra, hogy Meggyes Tamás országgyűlési képviselő is - elmondta: bízik abban, hogy "ezúttal parlamenti társai is egyet fognak érteni a bírósággal, hogy egyetlen képviselő sem jogosult mentelmi jogával visszaélve, újra és újra törvénytelenségeket elkövetni".

A rendőrség az MTI érdeklődésére elmondta, Horváth Mihályt tanúként hallgatták ki az ügyben. Személye nem merült fel felbujtóként és nem játszik szerepet abban a nyomozásban, amelyet emberölés előkészülete miatt folytat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság - tette hozzá Léber Gabriella sajtóreferens.

Meggyes Tamás fideszes polgármester politikai támogatására pénteken szervezett támogató demonstrációt a helyi Fidesz. A rendezvényen megjelent csaknem ezer ember előtt a polgármester arról beszélt, hogy motorról, géppisztollyal készültek merényletet elkövetni ellene olyanok, akik "az MSZP zsoldjában állnak". A polgármester kitért arra, hogy egy korábbi ügyben is felbukkant Horváth Mihály neve, azok között, akiket házának és autójának a felgyújtásával is kapcsolatba hozott a rendőrség.

Horváth Mihály korábban Meggyes Tamás kampányfőnökeként dolgozott. Viszonyuk akkor romlott meg, amikor az önkormányzat 220 millió forintért eladott egy telket. Miután egy vállalkozó az ingatlanon 335 férőhelyes mélygarázst épített, a város 1,68 milliárd forintért visszavásárolta az épületet, ötmillió forintot fizetve garázsonként. Horváth Mihályt kizárták a Fideszből, jelenleg a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának Komárom-Esztergom megyei elnöke.

Olvasóink írták

  • 2. aranka2 2009. október 20. 07:42
    „A parlament nyilván nem fogja kiadni, ne tessék ilyen típusú büntető eljárásokat kezdeményezni. Meggyes egy barom, de valóban nem szabad a mentességét felfüggeszteni.
    Mikor tanulja már meg ez a sok önérzetes alak, hogy POLGÁRI eljárást kell kezdeményezni, vastag jóvátételi igénnyel. Ebben az esetben ugyanis nincs mentelmi jog.”
  • 1. dodó 2009. október 19. 20:44
    „Szegény Tamás! Nem elég, hogy saját felesége feljelenti bántalmazásért, motorbiciklis merénylők skorpióval vadásznak rá, számtalan esztergomi polgár vádolja visszaélésekkel, a városa enyhén szólva nem szárnyal, ...és most még ez a Horváth is piszkoskodik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely: megfelelő a magyar vakcina

Az Infektológiai Szakmai Kollégium eddig két állásfoglalást tett közzé az új influenzavírus okozta… Tovább olvasom