Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Raiffeisen: akár már a nyáron megszülethet az IMF-EU-megállapodás

A Raiffeisen Bank elemzői szerint már nyáron megszülethet a megállapodás az IMF-EU-Magyarország között.
Akár már nyáron megszülethet a megállapodás Magyarország, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió között a Raiffeisen Bank elemzői szerint, akik úgy vélik, hogy ehhez szerkezeti reformokat, jövedelemátcsoportosítást kell végrehajtani, csökkenteni kell az állami kiadásokat és növelni a bevételeket.

Török Zoltán vezető elemző a bank keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a jegybanktörvény vitáját követően egy megfelelő konvergenciaprogrammal megnyílhat az út a tárgyalásokhoz, a nyár folyamán pedig már sor kerülhet a megállapodás aláírására is.

Szavai szerint az intézkedéseket, a jövedelemátcsoportosítást a lakosság fogja megfizetni, az állami takarékoskodásnak meg vannak a korlátai.

Török Zoltán szerint a hozamgörbe hosszú oldalán 100-150 bázispontos államkötvény hozamcsökkenést hozhat a megállapodás. A megállapodás hatására a 50 bázispontos kamatcsökkentés épülhet be a piac várakozásaiba, és az év végén, jövő év elején a jegybank monetáris tanácsa csökkentheti az alapkamatot.

Olvasóink írták

  • 1. tucat 2012. április 17. 14:41
    „Az MTI rejtett humora: "...a jövedelemátcsoportosítást a lakosság fogja megfizetni, az állami takarékoskodásnak meg vannak a korlátai"? Jó poén, tetszik! :D A logika: én szív..., bocs: szenvedek, a hatalomnak meg vannak (az) előjogai. Ja, így valahogy. Bár a költségvetési szigor valóban közérdekű, tehát, normális körülmények között ezen nincs is mit háborogni. Normális körülmények között.
    Másfelől nem értem a Raiffeisen fellángoló optimizmusát, hacsak nem került időközben egy sejtelmes érdeklobbi bűvkörébe... Ugye, nem? :S Mert ha nem, akkor ezek a fiúk/lányok valami olyasmit tudnak, amit én nem is sejthetek. Mert én még ott tartok, hogy ezzel az országgal nemcsak fiskális, okozati problémák vannak, a baj ennél sokkal nagyobb, s a gyökerei is igen mélyen belevágtak a sziklába. De örök optimista vagyok: becsüljük a jelent, mert a jövő sokkal sötétebb is lehet! ;)
    Álmatlanság gyötör, messze még a hajnal? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka törvénykönyve: így tervezd a szabadságod!

Csokorba szedtük a munka törvénykönyvének legfontosabb változásait, amelyek júliustól lépnek… Tovább olvasom