Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

rajtol a „vizes” eb

A „vizesek” – hivatalosan az úszók, a mű- és toronyugrók, a műúszók és a nyílt vízi úszók – 2006-os Európa-bajnoksága ma kezdődik Magyarországon.

úszás

A „vizes” Európa-bajnokságot két helyszínen rendezik: Balatonalmádinál a vízi maratonisták vetélkednek mindkét nemnél 5, 10 és 25 kilométeres távokon egészen vasárnapig, míg a nyitónap délelőttjén, szintén 10 órától, de már a margitszigeti vadonatúj medencében rajtol a műúszók vetélkedése az egyéni verseny résztvevőinek szabadon választott gyakorlataival, majd a páros és a csapatversenyek következnek a folytatásban.
A Hajós uszodaegyüttest gazdagító, s az edzőlegenda Széchy Tamás nevét viselő új komplexum 50 méteres, tízpályás medencéjében hétfőn, július utolsó napján kezdődik az „igazi” úszó Európa-bajnokság: egy héten át a kontinens félszáz tagországa közül negyvennek a legjobbjai vetélkednek a minél előkelőbb helyezésekért, összesen 38 számban. Augusztus első napján pedig felavathatják a frissen épült tornyokat a műugrók: ők az EB augusztus 6-i zárásáig összesen tíz kategóriában, mind a nőknél, mind a férfiaknál 1, 3 és 10 méteren, továbbá 3 méteres szinkronműugrásban és 10 méteres szinkrontoronyugrásban viaskodnak.
Soha ekkora létszámú magyar úszóválogatott nem indult az EB-k történetében, mint az idei hazain. Összesen 58 magyar úszó, 32 férfi és 26 női versenyző próbál szerencsét. Öröm, hogy valamennyi váltószámban lesz magyar staféta.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy töltötte a kánikulai hétvégét?

Tovább olvasom