Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Rakott diós-szilvás tészta

Hozzávalók:

30 dkg csuszatészta,
50 dkg szilva,
10 dkg darált dió,
8 dkg vaj,
3–3 evőkanál zsemlemorzsa, meg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor, só.

A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük és 3 dkg olvasztott vajba forgatjuk. Egy közepes nagyságú tepsit kikenünk a maradék vajjal, beszórjuk zsemlemorzsával és beleterítjük a tészta felét. Rátesszük a megmosott, kimagozott szilvát, megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral vagy fahéjas cukorral, majd darált dióval és a tetejét befedjük a maradék tésztával. Forró sütőbe tolva kb. 10 percig sütjük, majd melegen kockákra vágva kínáljuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ezrest hamisítják leggyakrabban

Tovább olvasom