Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Rangos versenyek Máriakálnokon

A közeljövőben két nagyszabású nemzetközi versenynek ad otthont a máriakálnoki lovasközpont.

Lovaglás

A máriakálnoki díjlovaglóközpont Ádám Zoltán Lovasklubja két kiemelkedő lovasesemény házigazdája lesz a közeljövőben.

Augusztus 19. és 21. között rendezik meg az Advanta-kupa díjlovagló-bajnokságot, ahol a teljes hazai élmezőny mellett számos külföldi lovas is nyeregbe száll.
Eddig ötvennyolc lovas hetvenkilenc lóval adta le a nevezését, közülük tizennégy osztrák, három szlovák, egy-egy svájci, illetve német versenyző.
A házigazdákat Komjáthy György, a magyar ranglista második helyezettje, az intézmény szakmai vezetője és lovaglótanára, aki egyben a verseny igazgatója is, képviseli. Tanítványai közül Sámoly Zsófia, az idei év junior bajnoki ezüstérmese, valamint Makay Zsanett és Bakanek Bianka is indul a versenyen, melyen három napon keresztül négy kategóriában dől el a bajnoki címek sorsa.
Vasárnap rendezik a nézők számára talán a legélvezetesebb versenyszámokat: a zenés kűröket, melynek során a lovas zenére mutatja be az általa összeállított feladatot.
Az év másik kiemelkedő magyar díjlovaseseménye, a Bardusch-kupa nemzetközi díjlovagló versenyt szeptember 9. és 11. között rendezik.
Már a bírói kar is ismert személyekből áll. Itt lesz többek között Mariette Witthages Belgiumból, aki a nemzetközi díjlovaglósport vezetője, továbbá dr. Dieter Schüle és Christoph Hess Németországból. Mindhárman részt vettek az athéni olimpián is.
Rajtuk kívül két osztrák és két magyar nemzetközi szaktekintély figyeli majd az Ausztriából, Németországból, Angliából, Szlovákiából, Csehországból és hazánkból érkező negyven lovas minden mozdulatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

További eredmények

Marcali–Ikarusz-Maroshegy 4–0, Répcelak–Elmax Pápa 1–1, Sümeg–Balatonfüred… Tovább olvasom