Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Rázós: életüket kockáztatták a kábelrongálók

Az életüket kockáztatták azok az ismeretlenek, akik magasfeszültségű vasúti vezetékeket rongáltak meg hétfő éjszaka a Győr-Sopron vasútvonalon, Pinnyénél.
A kábeleket csak azért nem tudták ellopni, mert a rendőr időben a helyszínre érkezett. A GYSEV, a rendőrséggel közösen szigorúan ellenőrzi a vasút vonalait, ezért 2006 óta a kábellopások, illetve rongálások száma csökkent.

Saját magukat is veszélyeztették azok a színesfém tolvajok, akik a magasfeszültségű kábeleket is elvágták a GYSEV Győr-Sopron vasútvonalán, Pinnyénél. Az időközben értesített rendőrjárőr rövid időn belül a helyszínre érkezett és megjelenésével megzavarta az elkövetőket, akik a már levágott és kötegelt kábeleket és szerszámaikat hátrahagyva elmenekültek.

Az egyelőre ismeretlen tolvajok ellen a vasúti közlekedés szándékos veszélyeztetése miatt eljárás indult, ezért, ha elfogják őket, akár több év letöltendő szabadságvesztéssel járó büntetésre is számíthatnak.

A vasúttársaság a rendőrséggel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően, rendszeresen ellenőrzéseket hajt végre a színesfémlopások megelőzése és felderítése érdekében. A rendőrségi közös akciók során górcső alá veszik a színesfém feldolgozókat és forgalmazókat is. Ennek köszönhetően 2006 óta visszaesett a kábellopások és rongálások száma a GYSEV vonalain - tájékoztatott Stöckert Dávid, a GYSEV Zrt. kommunikációs munkatársa.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2009. május 12. 22:41
  „Mennyit imádkoztam mikor egy éjszakára járőröztünk a trafók körül hogy csak egyszer próbálja már ellopni valamelyik rézgyűjtő a feszültség alatt lévő kábeleket. Reggel összesöpörjük és volt, nincs :D”
 • 5. kekeczke 2009. május 12. 14:53
  „kár volt megzavarni őket”
 • 4. 751510 2009. május 12. 14:36
  „Ez majd minden országban(természetesen hazánkat leszámítva) terrorcselekmény, és annak megfelelően van szankcionálva...”
 • 3. Otaku 2009. május 12. 14:28
  „A saját életüket azt még hagyján.

  De ezek annyira primitívek, hogy nem fogják fel, hogy hány száz(ezer) másikat is...”
 • 2. 751510 2009. május 12. 14:09
  „Baszta volna szénné őket!”
 • 1. Yucca 2009. május 12. 13:56
  „Megérdemelték volna az áramütést, de jó nagyot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten haltak meg a 4-es főúton történt balesetben

Az első információkkal ellentétben nem egy súlyos sérültje, hanem két halottja van annak a… Tovább olvasom