Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Razziát tartott a NAV a nyíregyházi piacon

A piacon talált hamis márkajelzésű termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, azok árusítóját pedig előállították.
Razziát tartott a nyíregyházi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely az akció során több százezer forint adóhátralékot fizettetett ki a feketéző kereskedőkkel - tájékoztatott a hatóság adószakmai szóvivője szombaton.

Linczmayer Szilvia elmondta: a szigorú ellenőrzést a tisztességesen működő vállalkozások kezdeményezték, mert az utóbbi időben elburjánzott az engedély, illetve számla nélküli árusítás a piacon.

Az akcióban részt vevő adóellenőröket és végrehajtókat egyenruhás pénzügyőrök is elkísérték, mivel számítani lehetett arra, hogy az ellenőrzést észlelve az érintettek - teljes árukészletüket hátrahagyva - eltűnnek. A gazdátlanul hagyott árut a NAV ellenőrei autóra rakták, a megjelenő tulajdonosokról pedig kiderült, hogy egyiküknek nincs vállalkozói engedélye - közölte a szóvivő.

Az ellenőrzés során a végrehajtók több százezer forintos adótartozást fizettettek ki a kereskedőkkel, akik között akadt olyan is, aki már ötmillió forinttal tartozott az államnak. A hatóság szakemberei külföldi zugárusokat is találtak a piacon, akik - a kereskedőkhöz hasonlóan - csak akkor tarthatták meg árukészletüket, ha kifizették a kiszabott bírságot - tette hozzá Linczmayer Szilvia.

A piacon talált hamis márkajelzésű termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, azok árusítóját pedig előállították. A szóvivő megjegyezte: az adótartozások miatt és a tisztességes kereskedők védelmében további akciókra lehet számítani a piacokon.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2012. szeptember 22. 18:05
    „Én még sohasem kaptam a piacon számlát !
    A nagy halak NEM ott vannak !! akik sok-sok százmillával tartoznak, de soha nem fizetik be !
    Na a NAV inkább azok behajtásával foglalkozna !! mint a kisemberek adóit növeli a csillagos égig !!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi fórumokhoz fordul a regisztráció miatt a DK

A Demokratikus Koalíció a választási regisztráció tervezett rendszerét diszkriminatívnak tartja. Tovább olvasom