Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Redukálnák a szabálysértési ügydömpinget

Törvénymódosításon dolgozik a Belügyminisztérium annak érdekében, hogy csökkentse a tavaly megváltoztatott szabálysértési törvény miatt megemelkedett bírósági ügyterhet - írta a Magyar Hírlap.
A lap hétfői számában megjelent írás szerint a minisztériumtól azt a választ kapták érdeklődésükre, hogy előkészületben van a törvénymódosítás, de tartalmáról még nem született végleges döntés.

A cikkben felidézik az Országos Bírósági Hivatal közleményét, amely szerint egyre nagyobb gondot okoz, hogy drasztikusan emelkedett azoknak a bíróságok hatáskörébe utalt szabálysértési ügyeknek a száma, amelyekben a meg nem fizetett pénzbírságot elzárásra változtatták. Míg 2011-ben országszerte átlagosan havonta három-négyezer ilyen eset volt, tavaly ez a szám már megközelítette a 23 ezret.

Az emelkedés hátterében a tavaly módosított szabálysértési törvény áll, amely jelentős mértékben bővítette a helyszíni bírságok körét. Mindez azzal járt, hogy több embert büntettek meg, közülük viszont sokan nem fizetnek határidőre - írta a lap.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2013. március 11. 09:52
    „Én is ezt választom-ha kell!”
  • 1. béci61 2013. március 11. 08:46
    „Érdekes, hogy a törvényen kívül helyezkedő is tud számolni: ha többet ,,keres" avval, hogy leüli a bírságot, mintha dolgozna az alatt az idő alatt, és még ételt is kap, akkor azt választja a bírság kifizetése helyett. A törvényalkotóink ezt nem tudták kiszámolni? Nekik csak annyi a ,,dolguk", hogy nyomják a szavazógépet minden ,,elvtársi" ötletre? Jó lenne már, ha nem a bűnözői érdekképviseletet fejlesztenék. Lassan már elfogy a megtermelt jövedelem, nem lesz mit szétosztani!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az offshore-amnesztia utolsó hónapja 30 milliárd forintot hozott Magyarországra

Megközelítette a 100 milliárd forintot az összeg, amely az offshore-amnesztia keretében tért vissza Magyarországra. Tovább olvasom